Antena Zadar daruje 4 ulaznice za predstavu “Moj sin samo malo sporije hoda”

U petak, 13. travnja na velikoj sceni HNK-a Zadar u 20 sati, ne propustite premijeru najnagrađivanije Hrvatske suvremene drame, autora Ivora Martinića “Moj sin samo malo sporije hoda”, u režiji Vinka Radovčića u produkciji Drame plus.

Predstava progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž samo su neki od protagonista ove predstave. U njoj ćete svjedočiti o svim onim nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotičete svakodnevno u životu. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija, kako prihvatiti Drugog odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo pomoći? Moj sin samo malo sporije hoda, ocrtava sve zgode i nezgode odrastanja, zaljubljivanja, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, bolesti kućnih ljubimaca, mladenačkih i staračkih zaluđenosti sve ono što nas svakodnevno prati u životu.

Od svoje praizvedbe u zagrebačkom Zkm-u ovaj dramski tekst osvojio je dvadesetak nagrada. Zlatni smijeh (Dani satire Fadila Hadžića), Zlatni lovorov vijenac (MESS, Sarajevo), Teatar.hr Nagrada Publike (Teatar.hr), Nagrada hrvatskog glumišta, Marul (Marulićevi dani), Nagrada za najbolji dramski tekst (Festival prvoizvedenih predstava, Aleksinac).

Postavljen je u Kazalištu Apacheta u Benos Airesu u koprodukciji s Hrvatskim centrom ITI i Festivalom europske dramatike. Poslije velikog uspjeha s više od 400 izvedbi te brojnih gostovanja, drama je izvedena u nekoliko zemalja španjolskog govornog područja; Uragvaju, Paragvaju, Meksiku i Venezueli, Čilsu…

Scenografiju i kostimografiju zadarske premijere potpisuje Izraelski scenograf Luka Lang, odabir glazbe: Vinko Radovčić, oblilovanje svjetla: Frane Papić, oblilikovanje tona: Mate Petričević i Darko Predragović – Dabi, maska: Bernarda Grbeša, izrada kostima: Nataša Perović i Vernada Stipaničev, fotograf predstave: Željko Karavida, izrada scenografije: John Čolak.

U predstavi igraju Sanda Pinter, Domagoj Ikić, Luka Knez, Josip Rain, Božo Vukojević, Iva Prgić, Mia Bujan, Ema Pestić, Matej Frakin, Ivan Vidović i Luka Nešović.

Karte su u prodaji na blagjni HNK-a Zadar, svaki dan od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Antena Zadar vam daruje 4 ulaznice (2×2). Pronađite objavu na našem Facebook profilu i tagirajte pratnju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...