Bogat program “Slovenskog vikenda” u Biogradu; Regata, maraton, klapa “Bunari”, večer disco groznice, izložba oldtimera…

U Biogradu na Moru se drugu godinu zaredom od 27. travnja do 1. svibnja održava manifestacija jednostavnog naziva “Slovenski vikend”. Slovenski vikend zapravo je hommage  našim najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima. U prvom redu Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci već cijelu godinu pa zašto svoj produženi vikend i prvomajske praznike ne bi proveli upravo u Biogradu, gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina!

Za sve posjetitelje i sudionike pripremili smo more događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.

Tako u ponudi aktivnog programa imamo regatu Pašmanskim kanalom, natjecanje u pecanju, utrku ulicama Biograda, šetnju od parka do Fun Parka Biograd by Mirnovec te rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera. Zabavni program rezerviran je za klapu „Bunari“ koji su više puta gostovali u Biogradu i baš svaki put oduševili sve okupljeno mnoštvo, jednu od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj-klapu Kampanel, a u ponedjeljak  navečer vratit ćemo se u lude 70e kada će na Rivi, u ribarskoj luci nastupati Disco Inferno Magic Band. Pozivamo sve da se odazovu tematskoj večeri i svojim outfitom dočaraju vrijeme disco groznice. U ponedjeljak će na Rivi biti i izložba oldtime vozila pa možemo reći da se u ponedjeljak Biograd vraća u retro doba. Ipak, najveće iznenađenje nastup je slovenskog popularnog benda Čuki u subotu. Djeca su ove godine također u fokusu manifestacije pa će tako Ćuki bend dio svog nastupa posvetiti upravo njima, kroz sve dane trajanja manifestacije djeca će moći uživati u igraonici „Pago Land“ koja je smještena na Rivi, u blizini plaže. U nedjelju na trgu Brce za djecu je organizirano kino na otvorenom gdje će se prikazivati crtani film Kralj lavova koji je sinkroniziran na hrvatski, a titlovan na slovenskom. Isto tako, Biograd Run koji se održava u subotu ima tri etape, a ona od 1 km namijenjena je baš za djecu.

U sklopu manifestacije na Rivi, ispred Gradske uprave organiziran je i sajamski dio naziva Green Zone gdje će svaki od gradova partnera iz Slovenije prezentirati svoje mjesto, a Sajmu su se pridružili i nositelji oznake HOP. Tema sajamskog dijela bit će „Zeleni turizam“. Svoju potporu manifestaciji i Sajmu dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

I premda ovaj vikend nosi naslov “Slovenski vikend” on nije namijenjen samo Slovencima, vikend je ovo za sve one željne sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

PROGRAM:

27.04.2018., 21:00 h – DAMLATINSKA VEČER – KLAPA BUNARI (Ribarska luka)

28.04.2018., 09:00 h – FISHING COMPETITION (Riva)

10:00 h – GREEN ZONE (Ispred Gradske uprave)

17:00 h – BIOGRAD RUN 2018 (Riva)

20:00 h – ČUKI BAND (Ribarska luka)

29.04.2018., 10:30 h – BIOGRAD REGATTA (Riva)

10:00 h – GREEN ZONE (ispred Gradske uprave)

20:30 h – KINO NA OTVORENOM (Trg Brce)

21:00 h – KLAPA KAMPANEL (Ribarska luka)

30.04.2018., 10:30 h – BIOGRAD REGATTA (Riva)

10:00 h – GREEN ZONE (Ispred Gradske uprave)

18:00 h  – IZLOŽBA OLDTIME VOZILA (Riva)

21:00 h – DISCO INFERNO MAGIC BAND (Ribarska luka)

01.05.2018., 10:00 h –  PARK – FUN PARK WALK (Centralni park)

12:00 H – REKREATIVNI MTB MARATON VRANSKO JEZERO 2017 (Pakoštane)

Detaljan opis svake od aktivnosti možete pronaći na našoj službenoj web stranici: http://www.tzg-biograd.hr/hr/160/slovenski-vikend.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...