Botić: “Bojim se da nas čeka masakr motornom pilom kada krene gradnja mreže odvodnje kroz 300 gradskih ulica”

Gradska zastupnica Marijana Botić na današnjem je Gradskom vijeću progovorila o pretjeranoj devastaciji zelenog javnog prostora.

O ovom segmentu bogatstva ne vodi se računa na primjereni način. Pri izvođenju radova, kazala je, sijeku se stoljetna stabla i ostavlja pustoš betona i asfalta.

Gradonačelnik Dukić nedugo je najavio program „Zadra bez crnih jama“. Gradit će se mreža odvodnje koja će prolaziti kroz skoro 300 gradskih ulica, a pratit će ga obnova i opremanje ostale komunalne infrastrukture na tim trasama – od sustava oborinske kanalizacije do javne rasvjete i zelenih površina.

“Projekt će se realizirati kroz idućih 4 do 5 godina i kroz to razdoblje naš će grad biti veliko gradilište”, kazao je tom prilikom, na što se referirala Botić.

Sve me strah što će biti u tih pet godina. Bojim se da nas čeka masakr motornom pilom. Nemojte zaboraviti da je zelenilo važno kao i kanalizacijski sustav.

Dukić je odgovorio kako se slaže da na nekim mjestima situacija nije idealna, ali…

Razgovarao sam s direktorom nasada. Na nekim mjestima treba poboljšati situaciju, ali problem je dijelom i u novcima. Plan je saditi stabla i podizati zelene površine…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...