„Budućnost knjige”; SF tjedan u Gradskoj knjižnici

Više različitih događanja koji obuhvaćaju ovogodišnju Noć knjige, a koja se uklapaju u tematiku održavati će se u biogradskoj Gradskoj knjižnici tijekom čitavog  tjedna.
Poznato je naime da je Noć knjige manifesatcija koja se održava već sedmu godinu zaredom, da tematizira knjigu i popularizira čitanje, sve u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava.
Cilj ove manifestacije je potaknuti publiku, čitatelje, medije i širu javnost na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije. U središtu zanimanja je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote, pa i načine na koje pričamo priče (npr. pod utjecajem društvenih mreža), koje su poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem.
Ove godine u spomenutu manifestaciju uključeno je 287 hrvatskih gradova, 669 sudionika s preko 1200 različitih programa. Kako je ovogodišnja tema „Budućnost knjige“ tako je biogradska Gradska knjižnica odabrala temu budućnosti točnije naučne fantastike, odnosno takozvani SF program. Budući da su djeca vjerni čitatelji ovog žanra, neke od priredbi biti će prilagođene njihovom uzrastu te će se i održavati u ranijem terminu. Kako su ljubitelji naučne fantastike i mladi i stariji čitatelji, knjižnica je pripremila program u kome će svatko pronaći zanimljivost za sebe. Tako je startala s radionicom za najmlađe „vremenska kapsula“ u kojoj su mališani oslikavali zamišljene i maštovite letjelice, dok je istovremeno u prostoru knjižnice izložena djela iz tog žanra za mlade i starije čitatelje. Pod nazivom „Od Frankensteima do Marsovca“ predstavljen je izbor knjiga koji je i najčitaniji, a koje su mnogi od nas već i ranije imali priliku upoznati.
Posebno zanimanje za odrasle pobuđuje i predavanje pod nazivom „Moj  SF, Vaš život“ dr.sc. Josipa Čirića koje će se održati u četvrtak 26. ovog mjeseca s početkom u 18:30 sati.
Sve u svemu zanimljiv tjedan za ljubitelje knjige, posebno ove tematike o kojoj se nešto manje piše i govori, prenosti biogradnamoru. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...