“Ceste na Plovaniji u katastrofalnom su stanju, mora li stradati dijete na putu za školu da bi se nešto poduzelo? “

“Obraćamo se ovim putem kako bismo  ukazali na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sve glavne i gotovo sve sporedne prometnice na području Plovanije. Naša nedavna pisanja o kanalizaciji kao predizbornoj prevari ostala su bez odgovora od strane vladajućeg HDZ-a, a kako je gradonačelnik Dukić najavio da će Zadar idućih 5 godina biti veliko gradilište, pitamo se, s pravom,hoće li i ovoga puta sve zaobići Plovaniju? To nije teško za očekivati pa ukazujemo u kakvom su stanju prometnice na Plovaniji i kakve to probleme stvara građanima.

U sjevernom djelu Plovanije najveći je problem Put Plovanije,kao i svi sporedni putovi. Dotrajale ceste koje nemaju nogostupe već dugo nisu problem samo vozača i pješaka, nego i svih onih koji žive oko njih. Posljednje kiše opet su ljudima stvorile ogromne probleme zbog vode koja se slijeva niz cestu u dvorišta i kuće. Taj problem ljude muči već godinama, iako uredno plaćaju naknadu za slivne vode moraju sami sanirati štete koje od njih nastaju. Sramotno je koliko uopće malo ulica na Plovaniji ima nogostupe, a pogotovo koliko ga ima s obje strane ulice. Čak niti one ulice kojima djeca idu u školu, kao što je Ulica Jurja Dobrile, dobar dio Ulice Nikole Tesle, Ulica Admirala Jakova Šubića od Cezana, već navedeni Put Plovanije, ali i većina ostalih. Vijećnici zadarskog SDP-a već su upozoravali da Ulica Jurja Dobrile stvara ozbiljan problem roditeljima čija djeca idu u Osnovnu školu Bartola Kašića, što je većina Plovanije, ali taj problem i dalje nije saniran. Ulica Admirala Šubića od Cezana bila je veliki problem i prije, a nedavnom rekonstrukcijom križanja na vrhu Splitske ulice postala je puno prometnija, a samim time i opasnija. Stara i dotrajala cesta stvara problem vozačima, a nepostojanje nogostupa postao je sigurnosni problem za pješake. Izlaz iz navedene ulice u Ulicu Nikole Tesle je opasan te su se na tom mjestu dogodile brojne prometne nesreće. Sporedne ulice također su u katastrofalnom stanju te na njima, već godinama, nije napravljen niti jedanzahvatosim nestručnog krpanja rupa.

I dok se gradska vlast hvali silnim milijunima uloženim u gradske prometnice i intenzivnim radovima, svih ovih godina niti jedan ozbiljan prometni zahvat nije napravljen na Plovaniji i ceste postaju ozbiljan sigurnosni  problem. Prometne nesreće su izuzetno česta pojava, intenzitet vožnje se povećava novogradnjom, a od investicija u infrastrukturu – ništa. Nije dovoljno što su mnogi stradali u vožnji, nekoliko čak i dok su čekali autobus (na stanicama koje se na Plovaniji nalaze većinom nasred kolnika), već je potrebno i da netko strada na putu za školu kako bi gradska vlast uvidjela pogibeljno stanje prometne infrastrukture na Plovaniji.”

Predsjednik Mjesnog ogranka Plovanija SDP-a Zadar,

Roko Tadin

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...