Četiri odličja sa Festivala plivanja; Za PK Zadar nastupilo 37 plivača!

Dubrava otplivan je 15. Festival  plivanja na kojem je sudjelovalo 511 plivača iz 26 klubova iz Hrvatske i BiH. 7. i 8. travnja 2018. godine  na 50 m  bazenu u organizaciji Plivačkog kluba

To je ujedno 6. postaja HPS mini Grand Prix-a u sezoni 2017/2018 ali i utrka za GP poredak gdje bodove prikuplja 10 najuspješnijih plivačica i plivača u 11 individualnih disciplina.

Plivalo se u četiri kategorije a sve su kategorije zatvorene.

Za PK Zadar plivalo je ukupno 37 natjecatelja i to 18 plivačica i 19 plivača. Plivačice: Anja Vulin, Ivana Radović, Mia Klasić, Katarina Kozulić, Dina Volarević, Lucija Klasić, Dunja Krpina, Marcela Lovrović, Loris Lapčić, Mara Šestan, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Nera Jurjević, Antea Grgin, Sara Zrilić, Lara Katačić, Nera Stipanov i Lucija Burčul.

Za muški dio ekipe plivali su: Ivan Šango, Toni Perović, Roko Šango, Leon Rupnik-Buterin, Vjeko Omelić, Ivan Klanac, Mihovil Kozulić, Rafael Utković, Jakov Čerina, Niko Škarpona, Erik Perović, Leon Patrk, David Radeka, Adrian Šaponja, Tibor Harapin, Lovre Babić, Lovre Dellavia, Petar Jukić i Luka Barešić.

Ekipa je plivala u pratnji trenerice Danijele Kurtin,prof. i trenera Ivana Karavide, prof. i Željka Olujića, bacc.cin.

Svi članovi ekipe su isplivali dobre rezultate, obzirom da je bilo prvo plivanje u 50m bazenu a do individualnih odličja su došli četiri puta.

Najuspješnija plivačica je s dva osvojena odličja je Lucija Klasić sa srebrnim odličjem u disciplini 200 m leptir (2.55,16) i brončanim odličjem u disciplini 100 m slobodno (1.07,72).

Slijedi ju Anja Vulin s osvojenim srebrnim odličjem u disciplini 200 m leđno (2.34,89) a brončano odličje za muški dio ekipe isplivao je Mihovil Kozulić u

disciplini 100 m leđno (1.12,15).

Mia Klasić i Anja Vulin upisale su se na listu desetnajuspješnijih plivačica ovog natjecanja, Mia je 4. a Anja 6. na listi ovog mini GP-a.

Članovi ekipe plivali su najbolje rezultate, norme, i pokazali dobru spremu za predstojeća natjecanja a naročito za državno prvenstvo kadeta u srpnju ove godine.
Iduće natjecanje koje očekuje PK Zadar je GP Zlatni Orlando u Dubrovniku krajem travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...