Cormier odgovara: “Volim Stipu, ali ako ga je mogao Struve dobiti, zašto ne bi i ja?”

Iako je sitnije građe od Miočića, bivši olimpijski hrvač je i sam MMA karijeru započeo u teškoj kategoriji i to s velikim uspjehom. Cormier je kao teškaš osvojio Strikeforceov turnir te upisao trinaest pobjeda bez ijednog poraza. “DC” je stoga uvjeren da Miočić nije nesavladiva prepreka.

Prvi okršaj imali su kao treneri svojih momčadi u TUF-u, a okupljene novinare uoči UFC on Fox 29 zanimalo je je li pokušao ući u glavu našeg borca i započeti psihološki rat.

“Ne. Tu i tamo smo se piknuli, ali ništa strašno. Stipu ne možete slomiti s psihološkim igricama. Nema šanse. Pogledajte ga. On zna da je veliki opaki dečko. Da bi ga pobijedili morate biti veći, opakiji i i uporniji od njega. Mogu mu cijeli dan govoriti da ću ga prebiti. Ali to njemu neće ništa značiti dok mu to ne dokažem u oktogonu. Ne želim trošiti energiju na psihiloške igrice s njim”, rekao je Daniel Cormier, te nastavio.

“Ne radim ja ovo bez razloga. Da ne mislim da mogu pobijediti Stipu Miočića, ne bih se ni borio s njim. I stvarno mi se sviđa ova borba. Znam da ljudi možda misle da sam lud jer ‘on je najbolji teškaš svih vremena.’ Da, ali on nije neki ogroman tip. Brz je za tešku kategoriju, ali to ne znači da će meni biti brz. Razlog zašto sam ja bio toliko uspješan u teškoj je taj što sam i ja brz. Stoga, sada će se boriti protiv tipa koji je jednako brz kao i on”, rekao je DC, prenosi Gol.

Miočić je u siječnju pobjedom nad Francisom Nganouom oborio rekord te je s tri obrane naslova postao najdominantniji teškaš u povijesti promocije. No, unatoč impresivnoj formi posljednjih godina, Cormier podsjeća da je čak i Miočića moguće pobijediti, kao što je to 2012. napravio Nizozemac Stefan Struve kada je tehničkim nokautom Stipi priuštio prvi poraz u karijeri.

“Ja volim Stipu Miočića. On je fantastičan borac. Sjajan prvak. Sjajan čovjek. Ali, on jest izgubio od Stefana Struvea. I ako ga je Stefan Struve uspio pobijediti, zašto ga ne bih i ja?”, pita se Cormier.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...