Dodjela diploma za 36 studenata Odjela za germanistiku

Na Sveučilištu u Zadru danas je u zvanje sveučilišnih prvostupnika promovirano 36 studenata Odjela za germanistiku, koji su dobili diplome o završenom dvopredmetnom preddiplomskom sveučilišnom studiju, koja predstavlja krunu trogodišnjega rada, ali i prvi korak u novi izazov – stjecanje stupnja magistra znanosti. Studente su uvodno pozdravili pročelnik izv. prof. dr. sc. Goran Lovrić i promotorica Izv. prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić. Lovrić je pozvao studente da i dalje imaju vjere u svoje snage i sposobnosti kao do sada.

Vaše samopouzdanje odrazit će se jednog dana na vaše učenike i studente, a profesija nastavnika lijep je i odgovoran posao. Pokušajte svojim učenicima biti omiljeni, stavite se u njihov položaj jer će tako puno lakše učiti gradivo. Dobra je okolnost da u budućim vremenima, kada će zbog strojeva biti ugroženo svako drugo zanimanje, učitelje nitko neće moći zamijeniti. Nastavite se usavršavati i nakon diplome jer stečeno znanje nije dovoljno za cijeli radni vijek. Diploma nije kraj, već početak puta, poručio im je pročelnik Lovrić.

Promotorica Pintarić rekla je da je diploma je dokaz uspjeha i truda, ali i čvrst temelj za nadogradnju znanja i vještina.

Vjerujem da ste puno naučili o sebi, spoznali svoje jake i slabe strane, a da ste u nama nastavnicima uvijek mogli pronaći podršku. Imala sam priliku upoznati vas i radovati se vašim uspjesima. Želim Vas pohvaliti za otvorenost i kreativnost i radujem se budućoj suradnji, rekla je Pavić Pintarić.

U okviru promocije uručena su priznanja studenticama koje su u prošloj akademskoj godini pokazale najbolji uspjeh na preddiplomskom i diplomskom studiju njemačkoga jezika i književnosti – Eni Pavičić i Martini Čirjak.

Promovirani su: Ivana Anđelić, Ivana Baban, Ema Bašić, Ana Marija Galiot, Ivana Gmajnić, Zrinka Grgić, Tanja Kalinić, Maristella Katalenić, Mirijam Katić, Tvrtko Kevrić, Monika Klarić, Martina Kovačec, Ana Krcić (Lisica), Sara Kušćer, Anđela Lisica, Matija Maček, Martina Mrkela, Anđela Matanović, Nina Nosić, Ena Pavičić, Andjela Pavić, Ariana Posarić, Matej Požarina, Mile Romić, Andrea Sjauš, Antonija Smojver, Ana Stanković, Lucija Šikić, Ina Štrbac, Vanja Štrukelj, Laura Turčinov, Josip Ursić, Dora Valčić, Ivana Vinac, Tihana Vinković i Stipan Zrilić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...