Država prodaje zadarski hotel Iž, čeka se procjena vrijednosti

Ministarstvo državne imovine priprema natječaje za zakup otoka Smokvice, prodaju hotela Hrvatska i Iž te drugih nekretnina, koji će biti objavljeni do početka idućeg tjedna odnosno do kraja travnja, doznaje se u ponedjeljak iz tog ministarstva.

“Javni natječaji za prikupljanje ponuda za davanje u zakup, odnosno prodaju nekretnina u vlasništvu RH pripremaju se u skladu s najavljenim aktivnostima Ministarstva državne imovine”, kažu iz Ministarstva, otkrivajući da dovršavaju pripreme za davanje u zakup otoka Smokvice, s cijenom zakupnine od oko 4 milijuna kuna godišnje.

Taj je otok u blizini Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji više od deset godina koristila obitelj Todorić, a nakon što je prošle jeseni vraćen državi, kao i svi objekti na njemu, u Ministarstvu su kazali da je taj otok i objekte obitelj Todorić koristila bespravno te su već tada najavljivali njegovo davanje u dugogodišnji zakup.

Priprema se i prodaja hotela s dvije zvjezdice Hrvatska u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri, po cijeni od oko 54 milijuna kuna, kao i prodaja hotela Iž u Zadru putem javnoga natječaja, za što se još očekuje procjena vrijednosti nekretnine.

Nakon mnogo neuspješnih pokušaja prodaje i/ili i davanja u zakup u zadnjih više od 15 godina, Češka vila na otoku Visu ponovno će biti ponuđena putem javnoga natječaja u zakup, ovaj put, kako kažu iz Ministarstva, i s mogućnošću prava građenja.

Od vila u državnom vlasništvu na prodaju će i vila Lovorka u Lovranu, čija je procijenjena vrijednosti 6 milijuna kuna, a planira se i novi natječaj za prodaju vile u Grškovićevoj ulici u Zagrebu te za zemljište u Stankovcima, koji na prethodnom natječaju nisu našle kupca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...