Evo razloga zašto drugačije izgledamo uživo i na selfijima

Najbolje da temu odmah počnemo sa šokantnom činjenicom: američka Akademija plastične i rekonstruktivne kirurgije zapazila je frapantan porast od 55% kada su u pitanju pacijenti koji žele operaciju kako bi izgledali bolje na selfijima i bili atraktivniji član društvenih mreža! Da, selfie je totalno zaludio svijet, no izgleda da pronalaženje dobroga svjetla, korištenje najboljeg pudera, najljepšeg filtera i kasnije malo retuširanja više nije dovoljno, piše miss7.

Ipak, postoji druga strana ove kovanice. Znanstvenici i kirurzi već neko vrijeme pokušavaju dokazati kako selfiji nisu uvijek ono što se čini. Naime, kada se slikamo sami, kamera nam je vrlo blizu licu čak i ako ruku ispružimo koliko možemo zbog čega kamera stvara distorziju našega lica. U stvari je selfie kao jedan od onih efekata u ogledalu koje iskrivljuje na kakve naletiš u zabavnim parkovima – naprosto ne izgledaju kao ti!

“Godinama slušam kako mi pacijenti ili članovi njihove obitelji govore “pogledaj mi nos, tako je velik!” i pokazuju kakav svoj selfie. Uvijek im kažem isto: tako ne izgledaš. Selfiji posebno iskrivljuju nos, a to sam odlučio i dokazati”, izjavio je Dr. Boris Paskhover. Na kraju je u tome i uspio. Pokazalo se kako selfie uhvaćen 30 centimetara od lica čini tvoj nos širim za 30%! A usput je saznao i koliko bi dugu ruku trebala imati za najbolji (najrealniji i najlaskaviji!) selfie: ravno 152,4 cm.  To nam govori samo jedno – idealan selfie je nemoguć!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...