odmah se vraća "u igru"

Filipi: “I dalje žalim za zlatom, ali sada je važno Državno prvenstvo i Mediteranske igre”

Privatni album
Tamni način

U razgovoru za Fight Site Toni Filipi govorio je o uspjehu na netom održanom Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora (U22) koje se održalo u Rumunjskoj. Tamo je osvojio brončanu medalju.

Tek si se vratio s Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Koliko si zadovoljan nastupom koji je polučio novi veliki uspjeh i novu medalju u sjajnoj sezoni koju boksaš?

“Moja želja je bila zlato i zato ostaje žal za time. Ali sada, kada su se emocije malo slegle, sve u svemu sam jako zadovoljan. U dvije godine sam osvojio dvije medalje na Europskim prvenstvima, a to je jako velik uspjeh.”

Dojam je da si bio nešto umorniji nego inače što je očita posljedica strašnog ritma mečeva koje odrađuješ u posljednje vrijeme? Na koliko si posto od ukupnih mogućnosti bio u Rumunjskoj?

“U jakom sam tempu već od početka sezone i zato osjećam umor. On je prisutan još od 2. meča na WSB-u, koji je bio na pet rundi. No, to je normalno. Na ovom prvenstvu sam imao i meč više, onaj protiv Ukrajinca, što me još dodatno iscrpilo. Ali ne želim se pravdati i vaditi na tu kartu. Medalja je ipak tu…”

S kojim elementima si zadovoljan, a s kojim nisi kada govorimo o ukupnom dojmu turnira? Kako uopće ocjenjuješ konkurenciju koja je tamo stigla?

“Ukupno govoreći sam zadovolja s organizacijom. Osim s hotelom i hranom, koji su bili malo lošiji. Ali kakvi znaju biti na ovakvim natjecanjima, još je bilo i dobro. Čim se radi o Europskom prvenstvu, morati znati da je konkurencija izuzetno jaka, a iz svake države dolaze najbolji boksači. Tu su bile prisutne sve najjače boksačke nacije poput Rusije, Ukrajine, Engleske i Francuske.”

Koji su ti planovi u kratkom razdoblju, a koji u dužem, kada govorimo o aktualnoj sezoni?

“Trenutačno ću se posvetiti kraćem odmoru koji će trajati četiri ili pet dana. A onda se vraćam natrag u dvoranu. Najvažniji planovi za ovu sezonu su Državno prvenstvo koje slijedi i Mediteranske igre.”

Osim tebe u Rumunjskoj su medalje osvojila još dva hrvatska boksača. Dojam je da nam boks ide prema gore i da ostvaruje sve veće uspjehe?

“Da, osim mene, medalje su osvojili poluteškaš Leo Cvetković i superteškaš Marko Milun. I to srebrne medalje. Boks u Hrvatskoj definitivno ide prema naprijed, a to se vidi u radu klubova i Saveza. Nije donedavno bilo niti zamislivo da će Hrvatska ući u WSB ligu, a to je najveća stepenica prema olimpijskom boksu. Evo i posljednji primjer pokazuje koliko vrijedimo. S tri medalje s ovog Europskog prvenstva se rijetko koja zemlja može pohvaliti.”

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar