Filipi: “I dalje žalim za zlatom, ali sada je važno Državno prvenstvo i Mediteranske igre”

U razgovoru za Fight Site Toni Filipi govorio je o uspjehu na netom održanom Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora (U22) koje se održalo u Rumunjskoj. Tamo je osvojio brončanu medalju.

Tek si se vratio s Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Koliko si zadovoljan nastupom koji je polučio novi veliki uspjeh i novu medalju u sjajnoj sezoni koju boksaš?

“Moja želja je bila zlato i zato ostaje žal za time. Ali sada, kada su se emocije malo slegle, sve u svemu sam jako zadovoljan. U dvije godine sam osvojio dvije medalje na Europskim prvenstvima, a to je jako velik uspjeh.”

Dojam je da si bio nešto umorniji nego inače što je očita posljedica strašnog ritma mečeva koje odrađuješ u posljednje vrijeme? Na koliko si posto od ukupnih mogućnosti bio u Rumunjskoj?

“U jakom sam tempu već od početka sezone i zato osjećam umor. On je prisutan još od 2. meča na WSB-u, koji je bio na pet rundi. No, to je normalno. Na ovom prvenstvu sam imao i meč više, onaj protiv Ukrajinca, što me još dodatno iscrpilo. Ali ne želim se pravdati i vaditi na tu kartu. Medalja je ipak tu…”

S kojim elementima si zadovoljan, a s kojim nisi kada govorimo o ukupnom dojmu turnira? Kako uopće ocjenjuješ konkurenciju koja je tamo stigla?

“Ukupno govoreći sam zadovolja s organizacijom. Osim s hotelom i hranom, koji su bili malo lošiji. Ali kakvi znaju biti na ovakvim natjecanjima, još je bilo i dobro. Čim se radi o Europskom prvenstvu, morati znati da je konkurencija izuzetno jaka, a iz svake države dolaze najbolji boksači. Tu su bile prisutne sve najjače boksačke nacije poput Rusije, Ukrajine, Engleske i Francuske.”

Koji su ti planovi u kratkom razdoblju, a koji u dužem, kada govorimo o aktualnoj sezoni?

“Trenutačno ću se posvetiti kraćem odmoru koji će trajati četiri ili pet dana. A onda se vraćam natrag u dvoranu. Najvažniji planovi za ovu sezonu su Državno prvenstvo koje slijedi i Mediteranske igre.”

Osim tebe u Rumunjskoj su medalje osvojila još dva hrvatska boksača. Dojam je da nam boks ide prema gore i da ostvaruje sve veće uspjehe?

“Da, osim mene, medalje su osvojili poluteškaš Leo Cvetković i superteškaš Marko Milun. I to srebrne medalje. Boks u Hrvatskoj definitivno ide prema naprijed, a to se vidi u radu klubova i Saveza. Nije donedavno bilo niti zamislivo da će Hrvatska ući u WSB ligu, a to je najveća stepenica prema olimpijskom boksu. Evo i posljednji primjer pokazuje koliko vrijedimo. S tri medalje s ovog Europskog prvenstva se rijetko koja zemlja može pohvaliti.”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...