General Fuzul: “Želimo odati počast  za 199 poginulih i nestalih pripadnika brigade”

Uplovljavanjem broda Hrvatske ratne mornarice Raketne topovnjače “Vukovar” u splitsku luku, kojeg je dopratio helikopter OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, počelo je razmještanje naoružanja i opreme Hrvatske vojske koje će javnost moći razgledavati povodom obilježavanja 27. obljetnice 4. gardijske brigade Hrvatske vojske Pauci, koja se organizira u subotu, 28. travnja 2018.

Zapovjednik svečanog obilježavanja na Rivi general-bojnik Mladen Fuzul kazao je kako je cijeli program obilježavanja iskazivanje zahvale 4. gardijskoj brigadi za sve što je učinila u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu.

“Želimo odati počast  za 199 poginulih i nestalih pripadnika brigade, te predstaviti nekadašnjim pripadnicima ove brigade i hrvatskim braniteljima kao i javnosti što je danas Hrvatka pobjednička vojska, dobro opremljena i spremna, a dio naoružanja i opreme bit izložen i na splitskoj Rivi”, istaknuo je general Fuzul.

“Još su dva važna detalja kojima vrijednosti  Domovinskig rata kao temelja slobodne Hrvatske na poseban način vrednujemo u Splitu, a to su imenovanje Doma HV imenom prvog zapovjednika 4. gardijske brigade generala Ive Jelića te uručivanje beretki novim pripadnicima mehanizirane bojne Pauci koja nastavlja tradiciju imena legendrane 4. gardijske brigade”, poručio general Fuzul te pozvao građane Splita i Dalmacije da dođu na Rivu i zajedno obilježe rođendan osnutka udarne brigade i jednoga od simbola Grada Splita i Dalmacije jer 4. gardijska brigada uistinu zaslužuje poštovanje i veliku zahvalu, zaključio je.

Zamjenik predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade Miljenko Modrić zahvalio se Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojci na pruženoj potpori u organizaciji svečanosti koja je puna simbolike i dubokog poštovanja za sve pripadnike koji su se borli i ginuli za slobodu Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...