Gmail radi revoluciju, više neće izgledati ovako

Google uskoro planira lansirati novi dizajn za svoje Gmail sučelje. Novi bi dizajn trebao uključivati “nekoliko novih odlika”, koje će biti prisutne i na običnim Gmail računima. Google obećava “svježi, čisti izgled Gmaila na webu”, s novinama poput pametnog odgovora, offline podrške i mogućnosti kratke odgode emaila, piše net.hr.

Novo sučelje

Google je potvrdio dolazak novog Gmaila. “Radimo na nekim većim unaprijeđenjima za Gmail (koji su još u fazi nacrta)”, rekla je Googleova glasnogovornica.
Google nije otkrio kakav će točno novi dizajn biti, no tvrtka je nedavno lansirala novi dizajn za Googleov kalendar. Kalendar se ponovio modernim ikonama, bojama, i čišćim okvirima za događaje. Sve u svemu, dizajn puno više liči na mobilnu aplikaciju, te se može pretpostaviti da će i sam Gmail biti obnovljen na sličan način. Google je napravio radikalan redizajn Gmaila za svoje odvojenu Inbox aplikaciju još tamo 2014., ali tvrtka je do sada zadržala originalni Gmail dizajn za desktop verziju.

Redizajn bi se trebao dogoditi tijekom sljedećih tjedana, kao program ranog pristupa za G Suite mušterije i osobne Gmail račune. Google želi testirati kritične Chrome ekstenzije, kako bi osigurao da je novo Gmail iskustvo u potpunosti kompatibilno sa svime prije no što postane široko dostupno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...