Hit komedija ”Važno je zvati se Ernest“ napokon stiže u Zadar

U srijedu, 18. travnja s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju ”Važno je zvati se Ernest“ Oscara Wildea u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac te u režiji Maria Kovača.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Ana Prolić, scenografiju Matija Šantić, kostimografiju Morana Petrović, a glazbu  Damir Šimunović.

Igraju: Vanja Gvozdić, Peđa Gvozdić, Barbara Rocco, Katarina Baban, Katarina Strahinić, Giulio Settimo,  Petra Cicvarić i Nino Pavleković.

Važno je zvati se Ernest jedno je od najpoznatijih djela Oscara Wildea, slavnog književnog genija i pronicavog kritičara engleskog aristokratskog društva s kraja 19. stoljeća.

Komedija je premijerno prikazana u Londonu 1895. godine u St. James teatru te više puta ekranizirana u televizijskoj produkciji. Najglasovitija je svakako inačica Anthonyja Asquitha iz 1952. g. u kojoj je vjerno dočaran Wildeov istančan smisao za humor i ciničan stav naspram visokog društva.

Ova hirovita romantična komedija govori o dvojici prijatelja koji se zbog ljubavi zapliču u klupko komičnih situacija i vode dvostruki život služeći se imenom Ernest kako bi prikrili svoj pravi identitet.

Od danas su ulaznice u prodaji po cijeni od 50 kuna.

Radno vrijeme blagajne (radnim danom: 11-13, 18-20, subotom: 11-13 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...