Horvatinčić: Isplatit ću odštetu djeci talijanskih supružnika Salpietro

Za dva do tri tjedna bit će poznata odluka žalbenog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je u srijedu iza zatvorenih vrata razmatralo žalbu na presudu Tomislavu Horvatinčiću.

Njega je sudsko vijeće šibenskog Općinskoga suda pod predsjedanjem Maje Šupe oslobodilo krivnje za smrt talijanskoga bračnog para Salpietro, potvrdio je predsjednik žalbenog vijeća Hrvoje Visković.

Po izlasku iz sudnice, odvjetnik Tomislava Horvatinčića Veljko Miljević kazao je da je žalba Državnog odvjetništva bila neuobičajeno opsežna i detaljna, a takvi su bili i njihovi odgovori na žalbu.

“Danas smo učinili dodatni napor pa smo rezimirali sve odgovore na žalbu kratkim i jasnim stavovima. Uvijek sam zadovoljan sa svakom sjednicom na kojoj možemo bez ometanja iznijeti svoje stavove, a to smo danas mogli. Mislim da je sudsko vijeće moglo steći dojam o tome što je suština predmeta i čiji stavovi su ovdje utemeljeni. Nakon današnje sjednice mi smo uvjereni u potvrđujuću presudu“, komentirao je Miljević.

Novinarima se ispred Županijskog suda obratio i Tomislav Horvatinčić koji je potvrdio je da će djeci talijanskih supružnika Salpietro koji su poginuli u nesreći 16. kolovoza 2011. godine isplatiti odštetu. Ugovor o isplati odštete potpisao je s njihovim pravnim zastupnicima, a jedna od klauzula je tajnost isplaćenog iznosa.

Dogovoreno je da iznos upravo zbog te djece ostane tajna, iako sam svjestan toga da nikakav novac ne može nadoknaditi gubitak roditelja“, izjavio je Horvatinčić.

Žalbu na presudu Općinskog suda u Šibeniku podnijela je šibenska tužiteljica Irena Senečić, dok su odgovor na tužbu napisala trojica Horvatinčićevih odvjetnika. Šibenski sud Horvatinčića je oslobodio zbog sinkope i nemogućnosti izbjegavanja sudara s talijanskom jedrilicom. Državno odvjetništvo se žalio na presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja tijekom sudskog postupka.

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadru, u čijem su sastavu suci Hrvoje Visković, Marijan Bitanga i Dijana Grancarić, presudu može potvrditi, preinačiti je ili, pak, slučaj vratiti na ponovno suđenje, piše hina.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...