Hrvatice su bile borbene, ali Ukrajinke su na Stanovima slavile rezultatom 0:3

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija nije imala sreće u prvom, povijesnom službenom nastupu pred zadarskom publikom.

U dvoboju skupine 4 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. gošće iz Ukrajine na Stanovima su slavile rezultatom 0:3 i to postigavši sva tri gola u prvom poluvremenu. Prvi zgoditak u 25. minuti bio je djelo hrvatske igračice Matee Bošnjak, ali u vlastitu mrežu, da bi pred kraj prvog poluvremena Tetjana Kozirenko sa dva gola prelomila utakmicu.

Unatoč lošem vremenu, prvi susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u našem gradu, na Stanovima je okupio petstotinjak gledatelja, koji su bodrili izabranice Božidara Miletića koliko su mogli. I hrvatske cure doista su dale sve od sebe, pokazale su zavidnu razinu borbenosti, no Ukrajinke su se ovaj put bolje snašle i odnijele pobjedu.

Ipak, naše su reprezentativke s terena ispraćene pljeskom, koji je ujedno i ohrabrenje za ono što ih očekuje u sljedećem kolu za četiri dana.

Novi pokušaj da pred zadarskom publikom upišu pobjedu imat će u ponedjeljak u 17 sati, kada na Stanovima gostuje Mađarska.

Foto: Antonio Pejić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...