Hrvatska se novim porazom na Stanovima oprostila od plasmana na Svjetsko prvenstvo

Nakon što su prije četiri dana u Zadru poražene od Ukrajine, reprezentativke Hrvatske na Stanovima su ugostile i Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo za žene. Bio je to derbi začelja, kojeg je Mađarska pobijedila s 3:1, upisala svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama i izbacila Hrvatsku od mogućnosti plasmana na Mundijal.

Šundov je već u prvoj minuti mogla dovesti naše reprezentativke u vodstvo, no pucala je pored gola. U desetoj minuti Joščak je imala prvi i jedini udarac Hrvatske u okvir gola, no Szocs je obranila njezin pokušaj. Prvu priliku gošće su imale u 18. minuti, no udarac Vago obranila je Bačić. Landeka je iz slobodnog udarca tri minute kasnije pucala pored gola, baš kao i Šundov u 25. minuti, a tada je krenuo mađarski pritisak.

U 32. minuti Jakabfi je pogodila stativu, tri minute kasnije Bačić je još jednom obranila udarac Vago, no u 43. minuti Jakabfi je centrirala, a Vago prije odmora dovela Mađarsku u prednost.

U nastavku u igru je ušla Lončar kako bi pojačala napadački trojac, no bez uspjeha. Dujmenovićje pucala pored gola u 58. minuti, kao i Joščak u 61. minuti. Ni Žigić nije bila precizna sedam minuta kasnije i kada se činilo da će naše Vatrene izjednačiti, Szeitl je krenula u polukontru i uposlila Jakabfi, koja povisuje na 2:0. Svojim drugim pogotkom šest minuta prije kraja Vago je zabila za 3:0, a počasni gol za našu reprezentaciju postigla je Žigić nakon prekida u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatsku do kraja kvalifikacijskog ciklusa očekuju još dva gostovanja u Skandinaviji. Prvo će 07. lipnja igrati protiv viceprvakinja s Olimpijskih igara Šveđanki, a 30. kolovoza u goste će i Danskoj.

Hrvatska (3-5-2)

Bačić – Balog, Bošnjak, Dujmenović – Lojna (Lubina 78′), Conjar (Lončar 46′), Landeka, Andrlić, Žigić (90+4.) – Joščak, Šundov (Dujmović 62′)

Mađarska (4-3-3)

Szocs (Samu 89′) – Toth (Papp 14′), Turanyi, Szeitl, Szabo – Csiszar, Racz, Fenyvesi – Jakabfi (72.), Vago (43., 84.), Zagor (Kajan 78′)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...