HSLS apelira: “Na Crvenim kućama djeca se igraju oko naponskih kabela, otpad se gomila, a stanari sami održavaju javne površine”

“Prije godinu dana, a na poziv ogorčenih stanara, delegacija HSLS-a je bila u obilasku Crvenih kuća u ulici Krste Odaka. Problemi s prometnom izoliranošću, nedostatkom ambulante, neodržavanjem javnih površina, jednom riječju nebrigom gradskih vlasti kulminirali su formalno-pravnom zavrzlamom oko sanacije nesretnog požara koji se dogodio u lipnju 2016. godine te paušalnim rješavanjem posljedica istog.

21.04.2018 ponovo smo na istom mjestu i zadovoljstvo nam je vidjeti da su se neke stvari nakon toga popravile: otvorena je ambulanta u neposrednoj blizini, uvedena je gradska autobusna linija, po iskazu stanara dogovorena je sanacija štete požara između MORH-a i Croatia osiguranja.

Međutim, opskrba strujom požarom zahvaćenih zgrada se i dalje provodi na neadekvatan, paušalan, neprihvatljiv i na kraju krajeva opasan način. Kao što je razvidno iz naših fotografija, preko dvorišta razvučeni naponski kabeli su izloženi atmosferskom utjecaju, na mjestima je oštećen bužir. U tako opasnim uvjetima odrastaju djeca stanara, mahom hrvatskih branitelja. Pune dvije godine. Pravo je čudo da se dosad nije dogodio nekakav incident.

Stanari i dalje sami održavaju okolne javne površine, otpad se gomila u obližnjim kantama za smeće, vrata stubišta se zbog položenog kabela ne mogu zatvarati. Stoga ponovno apeliramo na gradske vlasti da žurno riješe ovaj problem, ljudi koji su branili našu domovinu nisu zaslužili ovakvu nebrigu i ovakve uvjete življenja.”

U nadi da će se nešto žurno poduzeti, Ivica Žuvela, predsjednik HSLS-a Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...