I dalje toplo i sunčano s temperaturama do 25 stupnjeva

U utorak će biti mjestimične kiše i grmljavine, i to uglavnom u unutrašnjosti, napose zapadnoj. Na Jadranu, osobito srednjem i južnom, zadržat će se većinom sunčano, prema otvorenome moru u noći i prijepodne uz mogućnost magle. U srijedu ponovno stabilnije, a u četvrtak oblačnije, uz mjestimičnu kišu. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka, ali u većini kopnenih krajeva ipak manje nego prošlih dana pa je vrlo mala vjerojatnost novih rekorda, javlja HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

Kako javlja HRT, u utorak će biti oblačnije, ponegdje kiša, i dalje relativno toplo.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano i nestabilno, ponegdje uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom. Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar te će uz najvišu temperaturu između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također će biti promjenljive naoblake i povremene kiše, ponegdje i grmljavine, moguće već u prvome dijelu dana te posebice poslijepodne. Pritom lokalno može biti izraženijih pljuskova. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar, s kojim će stići malo hladniji zrak pa će dnevna temperatura biti od 22 do 25 °C. U gorju i na sjevernom Jadranu između 20 i 24 °C, uz povremena oblačnija razdoblja te povećanu vjerojatnost za kišu, pa i u obliku pljuskova, uglavnom u Gorskome kotaru i u unutrašnjosti Istre.

Puhat će jugozapadni, prema otvorenome moru ponegdje južni i jugoistočni vjetar. Jugozapadnjaka će biti i u Dalmaciji, većinom sredinom dana i poslijepodne. Dan će obilovati suncem, no mjestimice će na otvorenome moru biti sumaglice i magle, posebice u noći i prijepodne, pa vidljivost može biti smanjena.

Na jugu Jadrana prevladavat će sunčano, uz slab do umjeren jugozapadni, ponegdje i zapadni vjetar pri čemu će more biti mirno ili malo valovito. Najviša dnevna temperatura predviđa se od 23 do 27 °C. U srijedu sunčanije i toplije, od četvrtka ponovno nestabilnije.

U srijedu na kopnu opet sunčanije i toplije uz jugozapadnjak, a ujutro mjestimice s maglom. Pritom samo rijetko može biti ponekog pljuska na koji treba računati u četvrtak, i to posebno prema kraju dana na zapadu. Vjetar će okrenuti na sjeverni te će se temperatura zraka u petak malo sniziti. U dane vikenda vjerojatno opet toplije, ali još ne posve stabilno.

Na moru će oblaka biti manje nego u unutrašnjosti, a malo je kiše ili pokoji pljusak moguć uglavnom na sjevernom dijelu, poglavito potkraj četvrtka. Puhat će u srijedu sredinom dana ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, potom u četvrtak jugo, a u petak će okrenuti na buru koja na sjevernom dijelu može biti jaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...