Izgradnja azila kod Poličnika više nije prazna priča, odgovornost Grada preuzela Županija

Pitanje skrbi o napuštenim životinjama komunalni je problem lokalne vlasti, ali i zakonska obaveza koja do danas nije izvršena.

Kako izgradnja azila ne bi ostala samo mrtvo slovo na papiru, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak posjetit će zadarski kraj i pozabaviti se pitanjem zemljišta na kojemu je planirano podizanje skloništa za napuštene životinja.

Nakon dugo vremena, i iz zadarskog azila dolazi optimizam.

Obaviješteni smo o dolasku gospodina Kraljička koji će nastupiti prema državi, a kako bi se ubrzao proces dobivanja zemljišta. Prije nekoliko mjeseci obratila nam se Županija nakon što je izašao novi zakon prema kojemu svaka jedinica lokalne samouprave mora imati adekvatno sklonište za napuštene životinje. Išli smo na sastanak na kojem nam je kazano kako se ponovno pokreće pitanje izgradnje azila prema Poličniku, kaže nam Marijana Mustač koju raduje činjenica da je Županija nositelj cijelog projekta, a evo i zašto:

Na taj način će u priču biti uključene sve općine. Osim što ih se uključuje u sponzoriranje, njihovi komunalci lakše će dolaziti do nas. Lokacija je odlična, jer je dovoljno blizu grada, što nam je važno radi ljudi koji nam se svakodnevno javljaju, a s druge strane prostrana je i kao takva će zadovoljiti naše potrebe.

Protiv lokacije kraj Poličnika svojedobno su se usprotivili aktivisti za zaštitu okoliša zbog bojazni od zagađenja podzemnih voda.

Napravljeni su svi elaborati. Godinama su trajala istraživanja i otklonjene su sve sumnje da bi budući azil mogao ugroziti okoliš, zaključuje Mustač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...