Jadran vrvi gostima ; Dobar uvod u još jednu odličnu sezonu

Cijeli Jadran vrvi turistima, gostiju je više nego lani, a samo u Dubrovniku ovaj se vikend odmaralo 10.000 ljudi.

Uskrsom se u Hrvatskoj tradicionalno procjenjuje nadolazeću sezonu, a ako je suditi po splitskim Prokurativama – ove godine ponovno ćemo se hvaliti rekordima. Ne smeta ni što je Uskrs ove godine pao prerano jer najave govore o rekordnom svibnju i lipnju.

Bogata blagdanska trpeza na Prokurativama privukla je turiste i unatoč lošem vremenu. Uz ritmove orkestra gosti u restoranu uživali su u uskrsnim delicijama. Gastronomska ponuda i vinska karta jedan su od aduta Splita, a osim u hrani turisti uživaju u bogatoj povijesti.

“Ovdje smo jer je Hrvatska stvarno lijepa zemlja, dolazimo sada iz Velike Britanije. Sad su nam praznici, znamo da je uskrsni vikend i da je lijepo vrijeme za doći”, rekla je RTL-u turistkinja iz Kine Elisa.

Veći prošli tjedan počela je veća gužva i u hotelima, a to nam je potvrdila i šefica recepcije hotela Nevena Čikeš koja kaže: “U nas u hotelu je sezona bolja za 10 posto što možemo zahvaliti mnogobrojnim letovima koji su uvedeni u Zračnu luku Split upravo mjesec dana ranije”.

A ranije uvedeni letovi, kruzeri i katamarani utječu na bolje rezultate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...