Još danas uživajte u obilju sunca jer već sutra stiže promjena

U nedjelju još obilje sunca i toplije nego u subotu, ali u unutrašnjosti tek nakon jutarnje magle i svježine, ponegdje i mraza.

Od ponedjeljka promjenljivije i vjetrovitije, uz povremenu mjestimičnu kišu, te i dalje relativno toplo.

U istočnoj će Hrvatskoj nedjelja biti pretežno sunčana i toplija od subote. Ujutro samo ponegdje može biti niske naoblake ili magle. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i južni, a temperatura će zraka od jutarnjih 3 do 6 °C, danju porasti do vrijednosti između 20 i 23 °C.

Toplije nego u subotu bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također prevladavati sunčano, ujutro uz niske oblake i maglu, a i poslijepodne će biti prolazno više oblaka. Puhat će povremeno umjeren južni vjetar kojega će, uz jugozapadnjak, biti i u gorju. Na sjevernom pak Jadranu ponegdje će, posebice na otvorenome moru i na zapadnoj obali Istre, biti juga. Dan će obilježiti sunce, iako poslijepodne treba računati na umjerenu naoblaku. Treba napomenuti da u gorju ujutro mjestimice mogu postojati uvjeti za slab mraz.

Na srednjem Jadranu uglavnom sunčano, u drugome dijelu dana uz malu i umjerenu naoblaku. Zapuhat će jugo, uglavnom slabo i umjereno, a temperatura će danju porasti na vrijednosti između 19 i 22 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i do 25 °C.

Podjednako toplo i na jugu Jadrana, gdje će oblaka biti najmanje u usporedbi s drugim krajevima. I na ovom će dijelu Jadrana zapuhati slabo i umjereno jugo, a samo još ujutro uz obalu mjestimice može biti slabe do umjerene bure. More većinom mirno i malo valovito.

U novome tjednu – promjenljivo, relativno toplo…

Početkom tjedna u unutrašnjosti oblačnije, uz južinu, a u ponedjeljak će, i to uglavnom poslijepodne i navečer, te u prvome dijelu utorka biti i povremene kiše, pa i u obliku pljuskova. Južni i jugozapadni vjetar u utorak će prolazno ojačati. U srijedu uglavnom sunčano te, nakon blagog pada temperature u utorak – ponovno malo toplije. U drugome dijelu tjedna najvjerojatniji je nastavak promjenljivog vremena i povremene mjestimične kiše.

na Jadranu u ponedjeljak promjenljivo s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, a u većem dijelu utorka te u srijedu suho i pretežno sunčano. Puhat će slabo i umjereno jugo, u ponedjeljak i jako, na otvorenome moguće i olujno. Samo će na sjevernom dijelu na prijelazu od ponedjeljka na utorak prolazno zapuhati jugozapadni vjetar, prognoza je HRT-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...