Jučer su izmjereni novi temperaturni rekordi, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Pretežno sunčano, no nestabilno prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. Uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su rijetki pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a poslijepodne i drugdje u unutrašnjosti.

Unatoč umjerenom razvoju naoblake i dalje će biti vrlo toplo, a najvjerojatniji su kratkotrajni pljuskovi. Najviše sunčanog vremena bit će na jugu Hrvatske.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, mjestimice s jakim, moguće i olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Poslijepodne na sjevernom i srednjem Jadranu prolazno umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 27 Celzijevih stupnjeva, na istoku i jugu zemlje ponegdje moguće viša.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano i toplo, ali ne i posve stabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova, osobito u gorskim krajevima. Od četvrtka promjenljivo mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar, piše HRT.

Dosadašnjim rekordima ovog, jednog od najtoplijih travanja u povijesti mjerenja, ove nedjelje mogu se pripisati novi, barem prema još neslužbenim podacima DHMZ-a. Najviša travanjska temperatura zraka od 29. travnja je: u Zemuniku 28,0 °C, Lastovu 28,3 °C, Makarskoj i na Plesu 29,5 °C te u Goricama pokraj Nove Gradiške 30,6 °C.

Visoka će biti i koncentracija peludi sljedećih će dana u mnogim krajevima. Planirate li dulje boraviti na otvorenome,ne zaboravite se zaštititi od sunca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...