Kalmeta: “Interes nam je da Reformisti jačaju”

Na izvještajno-tematskoj i izbornoj skupštini Narodne stranke Reformisti na još jedan mandat izabrana je Vesna Sabolić, a na sjednici su bili i predstavnici stranke predvođeni predsjednikom Radimirom Čačićem te koalicijski partneri koje je predvodio Božidar Kalmeta, predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

Vesna Sabolić je pohvalila suradnju s HDZ-om rekavši kako koalicija počiva na projektima, a požalila se i kako  predstavnici županijskih organizacija s otoka nisu mogli doći zbog nedostatka večernjih trajektnih linija napomenuvši kako se na tom polju treba nešto popraviti.

Božidar Kalmeta rekao je kako su Reformisti svojim idejama i pozicijom u političkom spektru donijeli novu vrijednost te je koalicija rezultirala dobrim rezultatom.

Interes nam je da Reformisti jačaju, jer na vas računamo u dužem vremenskom razdoblju i u tom smislu ćemo prepoznati vaše poteze koji možda nama neće biti mili, ali morate imati identite kako bi i u sljedećim izborima mogli ići u izborne pobjede, kazao je Kalmeta dodajući kako je s Radimirom Čačićem imao odličnu suradnju i kada je bio gradonačelnik iz opozicije, a Čačić ministar u Račanovoj vladi.

Radimir Čačić, rekao je da je moto Reformista”politika je mjerljiva disciplina”.

Svi koji pričaju drukčije lažu, jer nisu u stanju to postići. U politici čak 90 posto ljudi sa svojim rezultatima, pameću i sposobnosti na tržištu ne bi postojali. Malo je onih koji imaju vlastitu težinu, koji svojim djelovanjem u skupinama u kojima djeluju doprinose, a ne parazitiraju, kazao je Čačić.

Rekao je i da se politička scena polako civilizira te da nije dobro da smo u stanju labilne ravnoteže.

Imamo relativno funkcionirajući Vladu bez stvarnih poteza, nažalost i potpuno nefunkcionirajuću lijevu oporbu koja nema svoju glavu. U okviru tih zadatosti imamo rast anarhije, destrukcije, primitivizma i neznanja koji nisu samo karakteristika Živog zida, nego i Mosta. Pogledajte te nastupe, ne sve, neke. I zato može prigovarat tko što hoće, za interes i budućnost zemlje je dobro stvarati tkiva projektno, konstruktivno, ozbiljno i odgovornih stranaka i ljudi. Potpuno je jasno da bi HDZ vladao ovdje i bez nas, ali radi se o poruci koja nije svugdje prisutna. Centar treba imati poruku da smo spremni graditi, a ne prodavati demagogiju, kazao je Čačić dodajući da je Reformistima baza sjever, ali poruka i razmišljanje su nacionalni.

Na skupštini su bili i regionalni predsjednik Reformista Nikola Ljuban te predsjednik zagrebačke organizacije Tihomir Novotni. Osim članova stranke uz koalicijske partnere predvođene Božidarom Kalmetom Reformiste su podržali i Joso Nekić, predsjednik gradske organizacije i pročelnik gradskog odjela za školstvo, dogradonačelnik Ante Babić te pročelnik odjela za EU fondove Šime Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...