Karlo Torbarina; Respektiramo Pločane,ali nas zanima samo pobjeda

Nogometaši Zadra sutra od 16:30, u sklopu 26. kola 3. HNL jug, gostuju kod Jadrana. Sastav iz Ploča trenutačno se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice sa 38 bodova, dok su Zadrani četvrti sa 44 boda, odnosno dva manje od dvojca na diobi drugog mjesta Split – Primorac Biograd. O važnosti ove utakmice za momčad Vjerana Simunića suvišno je trošiti riječi.

Što se nas tiče, sve je jasno. Pet kola ostalo je do kraja natjecanja i svaka utakmica nam je praktički kvalifikacijska. U Pločama, dakle, nemamo što kalkulirati – idemo na tri boda i napravit ćemo sve za pobjedu – jasno će Karlo Torbarina, prvi strijelac lige.
U prošlom kolu Zadar je teže od očekivanog na Stanovima svladao Zagoru. Iako konačan rezultat 6:3 sugerira drugačije, gosti iz Unešića su početkom drugog poluvremena poveli 1:3 i poprilično zagorčali život Zadranima.

– Ta utakmica je još jedan pokazatelj da se u ovoj ligi nikoga ne smije podcijeniti. Doživjeli smo taj hladan tuš u prvih 10 minuta nastavka, ali kasnije smo ipak skupili glave i pokazali karakter. Nije bilo lako izvući se iz minusa od dva gola, bez obzira na igrača više, no uspjeli smo i to je najvažnije. Mislim da je tu veliku ulogu odigrala i naša fizička sprema, jer u posljednjih 15-20 minuta, kada većina momčadi pada, mi i dalje možemo igrati visokim intenzitetom. Nadam se da će nam to biti dodatna snaga u ovim posljednjim utakmicama.
U prvom dijelu sezone Zadar je kod kuće svladao Jadran s 2:1 i to zgoditkom Ivana Šimurine u posljednjoj minuti.

Dobra su momčad i svakako zaslužuju respekt. To su pokazali i u našem prvom međusobnom susretu, ali i općenito kroz cijelo prvenstvo. Čeka nas težak posao i moramo biti spremni na veliku borbu. Pobjeda nam je neophodna da bismo se približili našem cilju i s takvim pristupom moramo ući od prve sekunde susreta.
Zadar će sutra biti bez kartoniranih Ivana Tokića i Kristijana Jurića pa će doći i do određenih promjena u sastavu.

– Normalno da će nam Kiki i Toka nedostajati, ali siguran sam da će svi koji zaigraju dati svoj maksimum i da pravom momčadskom igrom možemo do tri boda – za kraj će Torbarina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...