Kineski poduzetnici žele investirati u ninsko blato

Izaslanstvo Zadarske županije vratilo se iz službenog posjeta Kini.

Nakon potpisivanja pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa s provincijom Hainan, turističkim biserom Kine, zadarsko je izaslanstvo održalo niz radnih sastanaka.

Raspravljalo se o boljoj suradnji u kruzerskom turizmu, otvorenijim politikama viznog režima, kvalitetnijem promicanju kruzerskog turizma i osnivanju Saveza turističkih gradova za krstarenja duž Pomorskog puta svile – Maritime Silk Road.

Nova Luka Zadar i službeno je uvrštena na kartu Pomorskog puta svile, što je potvrđeno završnom deklaracijom skupa „Suradnja u kruzerskom turizmu na Pomorskom putu svile 21. stoljeća“.

Kineski su poduzetnici iskazali zanimanje za investiranje u Hrvatsku, pogotovo u infrastrukturnim projektima, ali i zdravstvenom turizmu.

„Kinezi su uočili veliki prostor koji se otvorio u zdravstvenom turizmu i na tom su području vodeći u Aziji, a spremni su investirati u slične projekte u Hrvatskoj, poput ninskog blata. Također, nautički turizam jedno je od područja na kojemu smo mi još uvijek dosta ispred njih te su iskazali spremnost na brojne oblike suradnje u prijenosu znanja. S predstavnicima dva tamošnja sveučilišta razgovarali smo o njihovoj suradnji sa Sveučilištem u Zadru. Sve o svemu, otvorili smo velik broj tema oko buduće suradnje. Na nama je da u daljnjim kontaktima te razgovore konkretiziramo“, kaže župan Longin.

S upravom jedne od najvećih zrakoplovnih kompanija u Aziji, Hainan Airlinesa, aktualizirana je priča o izravnim letovima između Hrvatske i Kine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...