Kreće boćarsko proljeće; Domaći BK “Vir” danas ugošćuje benkovački “Velebit”

Krajem listopada virski boćari u Imotskom zaključili su jesenski dio sezone u Trećoj Hrvatskoj boćarskoj ligi, a u nedjelju će nakon dugih pet mjeseci pauze utakmicom protiv „Velebita“ iz Benkovca krenuti u završni dio natjecanja. Između te dvije natjecateljske činjenice i dalje stoji ista misao s kojom su virski Bluzeri krenuli u prvo povijesno natjecanje u HBL rangu: zadržati trećeligaški status, steći iskustvo i napraviti najbolji mogući rezultat. Napravljeno je dosad i više od toga, jer su boćari „Vira“ prezimili na drugom ligaškom mjestu; skalinu ispod „Stivana“, jednu više od „Imotskog“ i dvije skaline iznad „Baške Vode“ s kojima dijele isti broj bodova. Pet pobjeda, dva poraza i lijepih 15 bodova uz sjajnu 98-56 razliku osvojenih i izgubljenih punata – učinak je pred kojim Benkovčani sa svega dvije proljetne pobjede moraju ponuditi dubok naklon. No, ne i bijelu zastavu.

„Maksimalno respektiramo svakog suparnika, pogotovo što nam je pobjeda na startu ove polusezone neophodna. Prva je utakmica i domaći teren može biti hendikep, jer su u ovoj fazi moguća iznenađenja, odnosno lakše je doći do gostujućih pobjeda. Utakmica s Velebitom je zato dvosjekli mač, ali ipak očekujem pobjedu“, kaže prvi čovjek Kluba i najtrofejniji domaći igrač Darko Bašić. Iako su se Virani posljednjih tjedana na treninzima zagrijavali za nastavak sezone, gotovo je nemoguće procijeniti njihove trenutne mogućnosti. Na jesen su bili goropadni domaćini s četiri uvjerljive pobjede i prosječnih 12 punata fore po meču (17-5), ali se u međuvremenu balin na virskim zogovima (o)hladio dovoljno dugo da će mu trebati „koji minut“ da dostigne punu radnu temperaturu.

„Pauza je bila zaista jako duga, pa će nam sigurno trebati nešto vremena da doslovno stresemo svu ruzinu sa sebe“, potvrđuje Bašić logični upitnik na kraju rečenice koja govori o formi virskih boćara. Ima, također, i jedna loša ili neugodna vijest kada je momčad u pitanju. Sjajni virski izbijač, pridraški bombarder Zoran Marko Kokić, neće u nedjelju istrčati na boćalište uz Muja. Uz standardne zdravstvene tegobe koje je na jesen podnosio zbog bolnih koljena i leđa, Kokiću je u zdravstveni karton pritefteren i artritis, pa je – ako ne i konačno – onda svakako do konca sezone boće objesio na klin. Veliki je to hendikep za virsku squadru, jer igračinu Kokića Bluzeri ne mogu nadomjestiti niti igrački niti kompozicijski. Odnosno, barem ne preko noći ili u ovoj polusezoni. Drugi je razlog za zrno zabrinutosti opet zdravstvene naravi, jer je Luka Buterin na antibioticima – zbog čega je propustio trening u petak, no vjerojatno će se pridružiti momčadi za nedjeljnu utakmicu. Srećom, i bez Buterina Virani imaju izbijački dovoljno jaku momčad za domaću utakmicu, a dodatni razlog za optimizam lako je pronaći u strašnoj formi koju pokazuje Antonio Bilosnić, kao i u činjenici kako su dva virska boćara u procesu registracije za Bluzere. Robert Bašić i Marino Radović, stalni pratitelji i prijatelji BK „Vir“, kao igrači iz domaćeg boćarskog bazena, predstavljat će u rosteru dodatni šarm dobroj virskoj boćarskoj klapi. Kako će Virani u svim ovim okolnostima sastaviti momčad i igrače za prvi krug nedjeljne utakmice u ovom je trenutku teško reći, ali je za očekivati kako će voditelj Igor Vučetić pomalo preuzimati ulogu izbijača. Odradio je to u paru s veteranom Nedom Buškulićem na treningu, dok su u ostalim kombinacijama nastupili Darko Bašić i Marjan Bukvić, Ante Kapović i Toni Kapović, Željan Soldo i Marino Radović te Ante Nemarić i Robert Bašić u pojedinačnom susretu. Nije bilo Luke Buterina, Bože Deše, Milivoja Liverića i Antonija Bilosnića. Susret BK „Vir“ – BK „Velebit“ Benkovac počinje u nedjelju 8. travnja od 15 sati, a prije početka utakmice igrači obje momčadi minutom šutnje odat će počast preminulom Josipu Gržeti, dugogodišnjem predsjedniku Kluba i jednom od utemeljitelja BK „Vir“.

 

RASPORED UTAKMICA 8. KOLA

U susretima 8. kola koji su na rasporedu u nedjelju 8. travnja igraju: BK Čista Velika – BK Stivan (13:45), BK Supetar – BK Kijevo (14:00), BK Baška Voda – BK Nada Split (15:00), BK Bitelić – BK Imotski (15:00) i BK Vir – BK Velebit Benkovac (15:00).

NEMARIĆ ODRADIO JUNIORSKU LIGU

Novopečeni mladi boćarski reprezentativac Hrvatske Ante Nemarić odradio je Hrvatsku juniorsku ligu za zadarsku Školu boćanja „Donat“, a u 10 ligaških susreta najtalentiraniji boćari zadarske regije došli su do četiri pobjede i jednog remija uz pozitivnu razliku osvojenih i izgubljenih punata 123-97. To je bilo dovoljno tek za 5. mjesto unutar Južne skupine, odnosno završetak natjecanja prije finalnog turnira. Unatoč oproštaju od natjecanja, virski Sveti Ante imao je strašan statistički učinak od 24 pobjede i 6 poraza u 30 nastupa (80 posto) u pojedincu, krugu, paru, štafetnom i brzinskom izbijanju, s izjednačavanjem rekordnog učinka 34/44 u brzinskom izbijanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...