Mama i kćer, Nina i Petra Bugarija, predstavile “Naš kutak” u Lucinoj butigi

Već poznato okupljalište svih Bibinjaca željnih kulturnih događanja u svome mjestu ni ovoga puta nije razočaralo. Lucina butiga, mala suvenirnica koja se redovno pretvara u izložbeni prostor bibinjskih umjetničkih duša jučer je ugostila mamu i kćer, Ninu i Petru Bugariju koje su predstavile ˝Naš kutak˝ kako su nazvale ovu zajedničku izložbu slika i figurica od žice.

– Oduvijek sam još kao dijete pomalo crtkarala, ali nisam nikada imala neku izložbu. Prije par godina sam bila na edukaciji kod Marije Višić-Guine, nekih godinu dana i tako sam se opustila i naučila da ne moram svoj talent držati samo za sebe – otkrila nam je Nina Bugarija.

Svoju ljubav prema umjetnosti Nina je prenijela i na svoju kćer Petru, učenicu prvog razreda gimnazije koja izrađuje figure od žice, njih je otkrila i javnosti odlučila predstaviti Lucija Kero Šimac, vlasnica Lucine butige.

– Na Ninu sam slučajno naletjela na fejsu. Imala je bibinjsko prezime i jedno od svojih djela na profilnoj slici, pa sam joj se javila i od tuda je sve krenulo. Odmah sam joj predložila samostalnu izložbu. Na početku se malo predomišljala, ali drago mi je da se ipak odlučila na taj korak. Također mi je jako drago da se njena kćerka Petra ohrabrila i izložila svoja djela zajedno s mamom – rekla nam je Lucija.

Izložbu je došao pogledati i načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

– Ovakve izložbe doprinose razvoju kulturnog turizma koji mi itekako pokušavamo afirmirati tijekom ljetne sezone, no drago mi je da se i mladi poduzetnici tj. poduzetne mame poput naše Lucije odlučuju svoje vrijeme iskoristiti za promicanje kulture i naših umjetnika. Kultura je jedan standard koji je nužan svakom mjestu pa tako i Bibinjama kako bi se naši mještani osjećali kao i u većim gradovima te zadovoljili svoje potrebe za kulturom – rekao nam je načelnik Bibinja uoči otvorenja izložbe.

Inspiraciju crpe iz svakodnevnog života, kako žive iznad magistrale svakodnevno gledaju na Staro selo, zalazak sunca, more i predivnu prirodu zato su slike, inače slikane akrilom i kontur pastom, ali i figurice živopisne, okupane mnoštvom boja baš kao i Bibinje.

– Svaki dan gledam zalazak sunca iz svoje kuće, šetam po Marini i ako malo bolje se zagledate sve to vidjet će te u mojim slikama. Evo na primjer slika Bibinjke, to je moja vizija Bibinjke jer sve moje prijateljice kažu da rijetko vide toliko lipih i sređenih žena na jednom mistu kao u Bibinjama i ja sam jednostavno dobila inspiraciju i nacrtala Bibinjku – rekla nam je Nina Bugarija.

Eksploziju boja nadarenih umjetnica možete pogledati do kraja mjeseca u Lucinoj butigi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...