Među najgledanijima u regiji; Zadar privlači navijača koliko Cibona i Cedevita zajedno

Nakon završetka sezone, ABA liga objavila je podatke o posjećenosti košarkaških dvorana u regiji. Očekivano, najgledaniji su beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan, a evo kako stoje hrvatski klubovi.

ABA liga pohvalila se kako je tek drugi put u povijesti prosječna gledanost utakmica skočila preko 2500 gledatelja po utakmici. Ukupno je utakmice posjetilo gotovo 400 tisuća navijača ove sezone, piše Index.hr.

Broj klubova je ove sezone smanjen na 12, odigrano je 49 susreta manje nego lani, a prosječna gledanost porasla je s 2046 na 2547 po utakmici.

Najgledanija sezona ABA lige bila je 2012/13, kada je utakmice u prosjeku gledalo 2723 gledatelja.

Kao i lani, Partizan je ponovo najgledaniji domaćin s prosječno 4591 gledateljem po susretu, slijedi Crvena zvezda (4416), a treći je Zadar (4341), kojeg je Zvezda preskočila zahvaljujući utakmicama play-offa.

Zvezda je, pak, najpoželjniji gost, s prosjekom od 3800 gledatelja najgledanija je momčad u gostima. Partizan slijedi s 3041 gledateljem po utakmici, a Cedevita je treći najgledaniji gost s 2940 gledatelja. Zanimljivo, hrvatski prvak je kod kuće jedna od najslabije gledanih ekipa, uz Cibonu i FMP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...