eurostatovi podaci

Među pet smo najslabije plaćenih u EU; U Irskoj satnica 29, u Hrvatskoj 8,9 eura

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Prema novim podacima Eurostata, europskoga statističkog ureda o satnicama u koje računa plaće i socijalne doprinose poslodavaca, u protekloj godini prestigla nas je prvi put Latvija s 8,6 eura po satu.

Lagano Hrvatska klizi na još jednoj ljestvici, onoj kojom europska statistika mjeri satnice, a bruto od 8,5 eura po satu zaposlenog prosjek je za prošlu godinu, koji nas svrstava među pet zemalja s najnižim satnicama.

Prema novim podacima Eurostata, europskoga statističkog ureda o satnicama u koje računa plaće i socijalne doprinose poslodavaca, u protekloj godini prestigla nas je prvi put Latvija s 8,6 eura po satu. Lani je bila lošija, pa smo stajali malo bolje na europskoj ljestvici, ali to je sada povijest.

Naše klizanje na toj ljestvici na kojoj smo uvijek nominalno bolje stajali od mnogih zemalja s kojima se možemo uspoređivati, dio je odgovora na pitanje zbog čega ljudi u potrazi za zaposlenjem ili za bolje plaćenim poslom odabiru Irsku, u kojoj je satnica 29 eura, Austriju, u kojoj je satnica 29,8 eura ili Njemačku – 32,2 eura, prenosi Poslovni.

Ostavi komentar koristeći Facebook