Ministrica Martina Dalić uputila pohvale zadarskoj Strukovnoj školi Vice Vlatkovića

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, zajedno s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, posjetila je Strukovnu školu Vice Vlatkovića,  gdje ih je u obilasku škole predvodio ravnatelj Tihomir Tomčić.

Strukovna škola Vice Vlatkovića izvodi nastavni proces u pet različitih sektora i 18 različitih trogodišnjih i četverogodišnjih strukovnih zanimanja za oko 700 učenika. U školi se učenici obrazuju i u zanimanjima iz sustava vezanih obrta (JMO): brodomehaničar, automehaničar, automehtroničar, autolimar, bravar, elektromehaničar, elektroničar, elektroinstalater, instalater kućnih instalacija, stolar, zidar, soboslikar i ličilac. Škola je izvrsno opremljena te predstavlja centar kompetentnosti u automehatronici, obnovljivim izvorima energije, elektrotehnici i obradi drva, koja od učenika stvara kvalitetne i sposobne radnike.

„Škola ima vrlo jasan i zoran način rada, vidimo da strukovna zanimanja, koja omogućavaju da djeca odmah nakon završetka škole nađu svoje mjesto na tržištu rada, imaju ne samo budućnost i perspektivu, nego osiguravaju i omogućavaju mladim ljudima u budućnosti vrlo kvalitetan posao i vrlo kvalitetan životni standard, ministrica je tako pohvalila ravnatelja Tihomira Tomčića.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...