Mornari “zavili” Dalmatinca u crno

Veterani NK „Garić“ iz prijateljske Garešnice nisu imali milosti prema svojim domaćinima iz NK „Mornar“: u tradicionalnoj prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj jučer u Privlaci na velikom igralištu na Sabunikama deklasirali su kombiniranu virsku momčad sa čak 9-1. Nastavak je to uspješnog niza nogometnih veterana iz Garešnice protiv „Mornara“ (prethodna utakmica završila je 5-1 za „Garić“), ali za utjehu i opravdanje domaćima – riječ je o odličnoj momčadi koja je dala malonogometne prvake Hrvatske i nacionalne veteranske viceprvake. S druge strane, zbog važne utakmice 22. kola Veteranske lige Zadarske županije koju su Virani odigrali odmah nakon ove prijateljske, „Mornari“ su koristeći pričuvnu momčad odigrali „na pola gasa“.

Prije same utakmice gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija i predsjednik „Mornara“ Živko Vučetić razmijenili su klupska obilježja, dok su se poslije odigranih utakmica u Privlaci svi sudionici ovog dvostrukog subotnjeg programa družili uz večeru i pjesmu u restoranu „Kotarina“. Za potpuni doživljaj Vira i Dalmacije članovi „Mornara“ Živko Vučetić, Željko Perić, Zdravko Jukić i Ive Budija Šare svojim su prijateljima iz Garešnice dobrim ulovom osigurali riblji ručak i virske šparoge koje su im pripremili kuhari „Kotarine“ Mile Krnčević i šefica Anđelka Levak, a tijekom utakmice i na kasnijem druženju u „Kotarini“ obje su momčadi pozdravili zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović, njegov zamjenik Marino Rukavina, nekadašnji vijećnik u više mandata Veseljko Orlić i brojni drugi Virani.

Prvenstvena utakmica, srećom po Virane, riješena je u korist „Mornara“. Pobjedu je praktički donio Igor Pašica rijetko viđenom majstorijom kada je s 20-ak metara iskosa s desne strane gostujućeg kaznenog prostora, vanjskim felšom smjestio loptu u sam gornji desni kut vratara „Dalmatinca“. Bio je to zgoditak za 2-0 nakon što je Nino Surić u prvom poluvremenu glavom doveo domaće u vodstvo 1-0, idealno poslužen od Mate Viduke. Gosti su pred kraj utakmice došli do zasluženog zgoditka i smanjenja vodstva, ali za više od toga nisu imali vremena i snage. Ovom pobjedom „Mornar“ se učvrstio na sredini ljestvice sa 33 boda (10-3-8, 38:36), dok je „Dalmatinac“ i dalje zacementiran na samom dnu sa svega 6 osvojenih bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...