utvrđuju se okolnosti događaja

MUP nakon bombardiranja zadarske policije: “Pružit ćemo potporu PU zadarskoj, građani nemaju razloga za zabrinutost”

Adam Vidas/ZARAPIX
Tamni način

U noći s nedjelje na ponedjeljak u dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, eksplodirala je bomba. U tom trenutku u blizini ograde nije bilo službujućih policajaca te nema ozlijeđenih osoba, a na zgradi je nastala manja materijalna šteta u vidu pucanja stakala.

– Tijekom jutra privedeno je u prostoriji policije, a u svezi prethodnog događaja više od 50 osoba na obavještajni razgovor i na ostale vidove kriminalističkih izvida, rekla nam je jučer Sonja Šimurina iz PU zadarske.

Ovo nije prvi ovakav incident, budući da je u noći s 4. na 5. prosinca u dvorište PU zadarske također bačena eksplozivna naprava.

S obzirom da se radi o drugom sigurnosno interesantnom događaju takve vrste u nekoliko mjeseci sve potrebne stručne službe Ministarstva pružit će potporu Policijskoj upravi zadarskoj u vidu materijalnih, tehničkih, kadrovskih i drugih potrebnih sredstava, a kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Nadalje, napominjemo kako je sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća hrvatske policije pa tako i zadarske. U svim policijskim upravama na hrvatskoj obali tijekom ljetnih mjeseci angažira se dodatan broj policijskih službenika, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, a kako bi se hrvatskim građanima i turistima omogućio siguran boravak u Republici Hrvatskoj. Građani Zadra kao i gosti nemaju razloga za zabrinutost, a o svim dodatnim informacijama javnost ćemo pravovremeno obavijestiti, kažu iz MUP-a.

Policija s posebnom pozornošću pristupa svim događajima od sigurnosnog značaja za građane i njihovu imovinu ili kada se radi o događajima koji ih mogu uznemiriti, međutim, kako je u konkretnom slučaju u tijeku kriminalističko istraživanje, nismo u mogućnosti davati podrobnije informacije u vezi motiva ili mogućih počinitelja, doznajemo iz PU zadarske.

 

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar