MUP nakon bombardiranja zadarske policije: “Pružit ćemo potporu PU zadarskoj, građani nemaju razloga za zabrinutost”

U noći s nedjelje na ponedjeljak u dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, eksplodirala je bomba. U tom trenutku u blizini ograde nije bilo službujućih policajaca te nema ozlijeđenih osoba, a na zgradi je nastala manja materijalna šteta u vidu pucanja stakala.

– Tijekom jutra privedeno je u prostoriji policije, a u svezi prethodnog događaja više od 50 osoba na obavještajni razgovor i na ostale vidove kriminalističkih izvida, rekla nam je jučer Sonja Šimurina iz PU zadarske.

Ovo nije prvi ovakav incident, budući da je u noći s 4. na 5. prosinca u dvorište PU zadarske također bačena eksplozivna naprava.

S obzirom da se radi o drugom sigurnosno interesantnom događaju takve vrste u nekoliko mjeseci sve potrebne stručne službe Ministarstva pružit će potporu Policijskoj upravi zadarskoj u vidu materijalnih, tehničkih, kadrovskih i drugih potrebnih sredstava, a kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Nadalje, napominjemo kako je sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća hrvatske policije pa tako i zadarske. U svim policijskim upravama na hrvatskoj obali tijekom ljetnih mjeseci angažira se dodatan broj policijskih službenika, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, a kako bi se hrvatskim građanima i turistima omogućio siguran boravak u Republici Hrvatskoj. Građani Zadra kao i gosti nemaju razloga za zabrinutost, a o svim dodatnim informacijama javnost ćemo pravovremeno obavijestiti, kažu iz MUP-a.

Policija s posebnom pozornošću pristupa svim događajima od sigurnosnog značaja za građane i njihovu imovinu ili kada se radi o događajima koji ih mogu uznemiriti, međutim, kako je u konkretnom slučaju u tijeku kriminalističko istraživanje, nismo u mogućnosti davati podrobnije informacije u vezi motiva ili mogućih počinitelja, doznajemo iz PU zadarske.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...