Na “Danima sunca” kripno slatko, češnjakov prah, kozmetika, nakit i delicije

Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će se na Narodnom trgu u Zadru od 19. do 21. travnja. Organizacijom ovog sajma, četrdeset i sedmog po redu, udruga „Eko-Zadar“ obilježava 22. travnja – Dan planeta Zemlje. Tijekom tri sajmena dana sudjelovat će 11 proizvođača.

Prvi put će se predstaviti tri obiteljska gospodarstva; OPG Miletić – Spara iz Klisa koji, uz maslinovo ulje i džemove, donosi i „kripno“ slatko – hranu s povećanom energetskom vrijednosti, odnosno trajne kolače s maslinovim uljem i suhim voćem, OPG Knežević iz Bjelovara  koji će ponuditi češnjakov prah, granulat i pesto, te OPG Hrvoje Puškarić iz Zagreba koji stiže s proizvodima od aronije.

Svoje proizvode ponudit će i zadarski proizvođači Drmić j.d.o.o. koji donosi pekmez po domaćoj recepturi, slane i slatke delicije, OPG Mladen Jezidžić koji stiže s medom, propolisom, cvjetnim prahom, voskom i medovačom, te OPG „CD Raspović“ koji nudi likere, lavandu, smokve, narančine i džemove. Na sajmu sudjeluju i PTO Nekić iz Biograda na Moru s uljima za njegu lica i tijela, melemima i biljnim kuglama, Kamen dizajn iz Preka s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena, Bokun d.o.o. iz Splita s voćnim vinima, sušenim gljivama, sokovima i džemovima od bobičastog voća bez dodanog šećera, Obrt Ma Cherie iz Zagerba s voćnim likerima i rakijama, te OPG Slavica Veber iz Slavonskog broda  s medom i pčelinjim proizvodima.

Radno vrijeme sajma 19. i 20. travnja je od 8 do 20 sati, a 21. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...