“Na što ovo liči?”; Zadranke servirale sirovu ribu u zadnjem trenu

Ni 75 minuta nije bilo dovoljno da Loreta i Ivana ispeku ribu ‘kak’ Bog zapovijeda’, dok su šefice tima ‘Ribice’ potpuno zakazale u prezentaciji svog tanjura.

– Dok sam bio kod vas u obilasku, imale ste još pola sata za pripremu jela. Nejasno mi je da ste ribu servirale u zadnjem trenu, ali ste zato imale vremena pričati o špinatu. Bile ste usporene kao da sve vrijeme svijeta imate na raspolaganju. I što se dogodilo? Riba je još sirova nakon 12 minuta prženja –  ljutito je Tomislav Špiček objašnjavao Zadrankama gdje su pogriješile, pišu 24sata.

Imale su odličnu ideju poširati filet oslića u tzv. roladu, no riba im je ipak ostala sirova pa su djevojke dobile manji broj bodova od kolega Roberta i Ivana, koji su za klasično, ali sočno i ukusno poširanje oslića, ‘neugledno nabacano’ povrće koje nalikuje na ‘blagi Černobil’ te jako dobar umak od dagnji i curryja dobili najbolje ocjene dosad – tri devetke.

– Ma, svaka baba zna poširati filet ribe, ovako kako su napravili Robert i Ivan. Ali vi ste išle riskirati… No, ovo je zericu preveliki oslić za rolanje, iako je riba lijepo marinirana. Ali, tak’ je, kak’ je… – hvalio je Špiček hrabar potez Lorete i Ivane, kojima su ove riječi bile značajnije od 16 bodova.

Tri devetke dobili su i Martina i Ante, i to za svoju verziju fileta orade u kremi od limuna i kapara, uz prilog divljih šparoga i batata, a koji je bio i okusom i prezentacijski bolji od vođa suparničkog tima, Andreje i Barbare.

– Kaj ste brljale s tanjurom, sav je pokapan, packav. Šefice kuhinje, a vidi ovo na što sliči… Kao da su se mala djeca igrala hranom – grdio je Špiček Splićanke, kojima je dao četiri. Nakon prošlotjednih desetki, žiri ipak od njih dvije očekuje samo najbolje, a ne da nakon 75 minuta kuhanja ‘na jedvite jade’ donesu tanjur na kušanje, dok im kolege još pomažu u čišćenju radne jedinice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...