Najtopliji travanj u povijesti? Očekujte prave ljetne vrućine…

Za vikend će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežito ljetne temperature, osobito na kopnu. Na Jadranu će u petak puhati ponegdje jaka, na udare i olujna bura koja bi trebala prestati u subotu. Unatoč povjetarcu s mora koji će onemogućavati zamjetniji rast temperature, vrijeme će biti ugodno.

Travanj bi, zbog visokih temperatura, mogao završiti kao jedan od najtoplijih u povijesti, navodi Zoran Vakula, meteorolog HRT-a.

U petak se očekuje suho, stabilno i toplo vrijeme. U središnjoj Hrvatskoj bit će relativno vjetrovito i pretežno sunčano. Popodnevna temperatura će biti od 22 do 24 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, ujutro i još malo toplije nego u četvrtak, ali i vjetrovitije, uz umjeren, ponegdje na udare i jak sjeveroistočnjak.

U Dalmaciji i sjevernom Jadranu očekuje se bura. Najniža temperatura od 15 do 17 °C, a najviša od 24 do 28 °C.

Iznadprosječno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz malo, pa i nimalo oblaka, te uz većinom umjerenu, gdjegod i jaku buru, na otvorenome sjeverozapadnjak.

Za vikend će u Istri i na Kvarneru prevladavati lijepo vrijeme s ljetnim temperaturama.

Mnogi će imati problema s visokom koncentracijom peluda, trava i korova, a i UV indeks bit će prilično visok zbog čega se preporuča kvalitetna zaštita.

Idući tjedan nešto nestabilnije vrijeme

– Na Jadranu će još i početkom novoga tjedna biti relativno stabilno, premda uz više oblaka nego tijekom vikenda, osobito na sjevernom Jadranu. I na kopnu će početak novoga tjedna biti oblačniji, nestabilniji i vjetrovitiji nego vikend, premda i dalje relativno topao. Temperatura zraka, osobito poslijepodnevna, mnoge bi mogla podsjetiti na ljeto – objavio je Zoran Vakula, meteorolog HRT-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...