djeluje

Ne da vam se? 10 trikova kako se bezbolno vratiti na posao nakon produljenog vikenda

Arhiva AZD/Ilustracija

Iza nas je produljeni vikend, vrijeme odmora i relaksacije s najmilijima. I iako nije pravilo da se na posao nakon kraćeg odmora vraćamo s grčem u želucu, ipak nam je potrebno da se prilagodimo na drugačiji režim.

Slijedećih 10 savjeta može vam pomoći u tome da povratak na posao učinite što „bezbolnijim“:

Povratak kući nemojte ostavljati za zadnji tren kako gužva u prometu, nedostatak čiste odjeće i drugi logistički detalji ne bi pridonijeli većem stresu.

Prvi dan po povratku na posao olakšajte na način da si isplanirate aktivnost u danu koja će vas oraspoložiti: hoće li to biti jutarnji odlazak na kavu prije posla i guštanje u miru prije početka radnih obaveza ili piće nakon posla s prijateljima – potpuno je individualno. Bitno je da uzmete vrijeme za sebe.

Okružite se stvarima koje u vama okidaju ugodne emocije: za nekoga će to možda biti slike dragih ljudi, za nekoga mjesta na koja su putovali… Ako na radnom stolu imate nešto pri čemu se automatski vaše usne razvuku u osmijeh samim pogledom na taj predmet – to je to!

Kada osjetite da vam se baterije prazne, smislite kako ih napuniti. Možda ćete morati pričekati vikend za kompletno punjenje, no već i samo razmišljanje o tom vikendu može vas „podići“.

Iako je vaš odmor završio, imajte na umu da vam to nije zadnji odmor. Imajte to na umu.

Ono što uvijek možete jest planirati novi godišnji ili mini godišnji odmor. Ako vas zamišljanje i planiranje novog godišnjeg odmora opušta, tada nemate razloga da isti ne planirate. U konačnici, pomisao da ćete ponovno na godišnji odmor može biti vaše svjetlo na kraju tunela.

Saznajte što se sve nudi u vašem mjestu i postoji li nešto gdje bi zaista voljeli ići – predstava, film, novi restoran – a što niste uspjeli.

Umjesto žaljenja za minulim ljetnim danima, fokusirajte se na sve što smatrate pozitivnim dolaskom hladnijih dana – ako se usmjerite na pozitivno, uvjerena sam da ćete naći.

Razmislite gdje ćete provesti svoje slobodno vrijeme; filmska večer u dnevnom boravku; planinarenje ili odlaskom na bazen…

Ukoliko vam ništa od navedenih savjeta ne pomaže, razmislite što je to što vas čini toliko nezadovoljnima (možda je problem dublji te je vezan uz nezadovoljstvo poslom, međuljudskim odnosima i slično).

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar