Odbili TZ Grada Zadra; Dovode 1500 trkača, promoviraju grad, a oni im ponudili 1,8 kuna po trkaču

U subotu, 21. travnja s početkom u 21 sat, kod Gradskih vrata u Foši startat će najspektakularnija utrka s mirisom mora i povijesti – Sport&Moda Zadar night run 2018.

Ove godine očekuju se i do 1500 sudionika.

Prve godine sudjelovalo je tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u ovoj utrci odavno je prešao granice Zadarske županije, a sada i Hrvatske. Jasno je da je ova utka neminovno važna i za predsezonski turizam našeg grada.

No je li to jasno TZ Grada Zadra?

Nakon četiri godine postojana i dovođenja 1500 trkača iz svih krajeva Hrvatske i promocije Zadra nije nam jasno kako nismo podržani od TZ Grada! U njoj su odlučili svakog trkača podržati s otprilike 1,8 kuna, što je oko 2 tisuće kuna. Za njih smo još izgleda mali i beznačajani, pa smo se zahvalili i odbili novac. Smatramo da zaslužujemo veću pažnju i podršku. Promoviramo ime grada Zadra, kao što stoji i u imenu utrke, i zato nas je to s njihove strane jako razočaralo, čak i uvrijedilo, kazao je Jure Šango, glavni organizator.

Start i cilj sportsko-rekreativnog događaja bit će na renesansnim Kopnenim vratima u slikovitoj luci Foša.

Svaki trkač prilikom prijave može odlučiti o dužini utrke i izabrati između 2.5 km (1 krug); 5 km (2 kruga) i 10 km (4 kruga) koje treba istrčati u roku 75 minuta. Prijave za utrku i uplate kotizacije moguće su do 19. travnja 2018. u 21 sat. .

Ovo je utrka sa srcem, jer će od svake startnine donirati 10 kuna Zakladi Ana Rukavina koja radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...