Otvorenje 18. Festivala cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu; Modna revija, Tovareća mužika, nastup A.K.A. Crescenda..

U petak 27. travnja 2018. godine u 12,00 sati održati će se svečanost otvorenja 18. Festivala cvijeća zadarske županije uz hotel VILLA DONAT u Sv. Filip i Jakovu. Na svečanosti će se održati prigodni program uz nastup dječjeg vrtića CVITIĆ iz Turnja, plesno-vokalnog sastava  ETHNOTINE Zagreb, a cappella sastava sveučilišta A.K.A. Crescendo Zadar i originalne Tovareće mužike iz Sali.

Ovogodišnji Festival cvijeća bit će u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine  i događanje koje prethodi 1. Festivalu kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru od 3.5. do 6.5. Istog dana, u petak u 18,00 sati uz hotel Villa Donat održat će se i modna revija.

Na reviji će biti prikazana cvjetna kolekcija naše priznate etno – dizajnerice Mine Petre, autorice Hrvatske kuće MATERINA PRIČA. Kolekcija je između ostalog bila prikazana na izložbi u Parlamentu Europske Unije u Bruxellesu , kao dio naše kulturne baštine, stvaralaštva i identiteta.

Posebnost je da su ove godine pripremljene posebno za Festival 12 etno kreacija s motivima „zalistavca“ , detalja  filipjanske nošnje, a nosit će je djevojke i gospođe iz Sv.Filip i Jakova i okolice.

U okviru modne revije održat će se i prigodan program plesno-vokalnog ansambla ETNOTINE iz Zagreba.

Nakon modne revije održat će se prigodni kulturno-umjetnički program KUD-a Sv.Roko iz Sv.Filip i Jakova i KUD-a Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...