Pivo Pivovare 8 i Marka Duševića s Paga pod morem je dozrijevalo 180 dana, a danas ima premijeru

Zagrebačka meka vrhunskog piva, Craft Room na Opatovini, danas će biti bogatiji za jednu svjetsku premijeru, degustaciju piva koje je odležalo pola godine na dnu mora! Na skrovitoj lokaciji na otoku Pagu gdje već otprije Marko Dušević ima farmu dagnji i kamenica, kao i malu tvornicu dimljenih dagnji, pršuta od tune i mariniranih trlji i kozica, nedavno se rodila ideja za potapanje vina. Osim što se vino na dnu mora ponaša drugačije nego u podrumu, boce prekrivene morskim „ožiljcima“ i raznim nakupinama postaju prava mala remek djela i savršen dar za posebne prigode.

No, danas u poznatom Craft Roomu po prvi puta otvaramo bocu od 0.75 cl, Porter od 7.8%, vol. Alc. srm 24, i 40 IBU-a. U moru je provelo 180 dana na 20 metara dubine, gdje je tlak oko tri bara. „Potopili smo za test 30 boca, a do kraja godine planiramo izbaciti oko 500 boca i to uglavnom magnume (1,5 l. Op. A.). Naš je dojam  da se jako se mijenja u moru, i to na bolje. Ovo je samo dio projekta, jer imamo u moru 100 vrsta vina iz 30 vinarija”, rekao nam je ponosni Marko Dušević, piše Gastro.hr.

Podmorski porter napravila je Pivovara 8 iz Zadra, koja tek počinje ozbiljno proizvoditi – ovo je tek probna serija. Bocu nove tekućine iz mora otvorit ćemo u Craft Roomu u srijedu 4.4. točno u 21 sat, a ako nećete biti prisutni, gledajte uživo na Facebooku Gastro.hr-a! Koraljna vina i piva možete izbliza pogledati i naručiti ih na ovim stranicama: Coral Wine i Adriatic Shell.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...