Počinje skupljanje potpisa za referendum o Istanbulskoj

Istina o Istanbulskoj, građanska inicijativa koja se već mjesecima bori protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u saboru, još prije nekoliko tjedana najavila je pokretanje referenduma. Sad su, kad je izvjesno da će sabor ratificirati ovu konvenciju, objavili kako kreću u skupljanje potpisa. Potpisi će se prikupljati od 13. do 27. svibnja, piše Index.hr.

A pitanje će glasiti: “Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?“

“Prema članku 80 same Konvencije svaka država koja ju je ratificirala može ju i otkazati u bilo kojem trenutku. S druge strane, međunarodni ugovor može se otkazati na temelju volje naroda izražene na referendumu, kao što je recimo bilo u primjeru Brexita.

S obzirom na to da se vladajući oglušuju i marginaliziraju mišljenje vlastitih birača i okreću leđa narodu, preostaje referendum kao najdemokratskiji način izjašnjavanja volje građana.

Pa neka na referendumu hrvatski narod pokaže želi li Hrvatsku kao suverenu zemlju koja je sama u stanju donositi zakone i provoditi ih, koja će isticati vrijednost braka i obitelji i poticati rađanje i zdrav razvoj djece i mladih, ili ćemo relativizirati te vrijednosti i ići u smjeru genderizma i transrodnosti, zbunjivati djecu i mlade, uvesti roditelja 1 i 2 umjesto mame i tate, te biti nečija igračka i ideološka kolonija zbog parcijalnih interesa određenih moćnika.

Naša građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ ovom prilikom poziva hrvatsku javnost da se pridruži prosvjedu pod nazivom „Split protiv Istanbulske konvencije“ na splitskoj Rivi ovaj četvrtak u 18 sati”, stoji u priopćenju ove inicijative.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...