Policija više neće kupovati rasne pse nego će ih udomljavati iz skloništa za napuštene životinje

Psi iz skloništa za napuštene životinje postaju službeni policijski psi. MUP je odlučio da više neće kupovati rasne pse nego će četveronožne policajce tražiti u hrvatskim azilima.

Još prošli tjedan As je bio samo jedan od stotinjak pasa u Skloništu za nezbrinute životinje u Liču. Sada je jedan od tri udomljena psa na obuci u zagrebačkoj Policijskoj akademiji.

“Željeli smo iskoristiti mogućnost i pomoći u krajnjem slučaju za početak tim psima, drugo osloboditi tim psima u skloništu prostor za druge pse, a s treće strane u krajnjem slučaju da sačuvamo dio novca iz državnog proračuna”, govori voditelj Centra za obuku pasa Policijske akademije, Berislav Lankaš, donosi dnevnik.hr.

“Križanci kao takvi su često zdraviji i otporniji”, govori voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič, Milka Mijanović.

Službeni psi cijeli svoj ne samo radni nego i životni vijek provode sa svojim vodičima. “To vam je jednostavno način života, to vam ne može biti posao, to nije zanimanje kao svako drugo jer i kad ste na godišnjem odmoru, bolovanju u bilo kojem trenutku taj pas je s vama”, govori instruktorica za obuku pasa Policijske akademije, Zvjezdana Kušter.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...