Pozivaju se svi Zadrani na proslavu Svjetskog dana Taijiquana i Chi Gonga

Dong Tai Chi Chuan ekipa iz Zadra na čelu s majstorom Mariom Peljušićem u suradnji s aikido klubom Donat poziva Zadrane na proslavu Svjetskog dana Taijiquana i Chi Gonga u 10 sati kraj fontane u parku Vladimir Nazor. Obilježavanje Svjetskog dana Taijiquana i Chi Gonga  podržava i Svjetska zdravstvena organizacija jer je njegovo pozitivno terapeutsko djelovanje višestruko dokazano na svim dobnim skupinama. Tisuću godina filozofije, borilačkog umijeća, znanosti i umjetnosti stare Kine, utkano je u Tai chi vještinu.

Taijiquan (Tai Chi Chuan) – meditacija u pokretu

Tai Chi Chuan je univerzalna vještina specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva uma (mozga) i tijela kroz pokret svih dijelova tijela, kao cjeline, do pravilnog prirodnog disanja i dubinske relaksacije, do savršene ravnoteže i spoznaje unutrašnje alkemije ljudskog tijela.

Na taj način se tijelo prirodno čisti i oslobađa toksina i stresa, mozak dolazi u stanje aktivne budne relaksacije i svjesnosti, a to je stanje kada se um i tijelo odmaraju i obnavljaju, kada se u umu aktivira mudrost, inteligencija, logika, intuicija – kada mozak „popravlja“ greške u funkcijama i organima tijela.

Qigong (Chi Kung) – umijeće disanja

Chi Kung je tisuće godina stara kineska vještina ili umjetnost, kojom se postiže sklad uma i fizičkog tijela. Mnoge generacije istraživača, liječnika, redovnika i majstora borilačkih vještina, vježbajući i proučavajući ove vještine, otkrili su da razne metode specifičnog prirodnog disanja i pokreta mogu sačuvati dobro zdravlje (preventiva), a također mogu pomoći u zaustavljanju i mogućem izlječenju neke bolesti.

Dođite, upoznajte tradicionalne terapeutske metode održavanja zdravlja Dalekog istoka, vježbajte s nama i s cijelim svijetom u 10 sati po hrvatskom vremenu i uveličajte našu proslavu! Mario Peljušić trener je Wushua – Tai Chi Chuana Hrvatskog olimpijskog odbora, nositelj 1. duana kineske Wushu federacije i i instruktor Dong stila Tai Chi Chuana. Već se 12 godina intenzivno bavi ovom vještinom, a u Zadru već drugu godinu za redom s ekipom entuzijasta ima treninge svaki utorak i četvrtak od 19 do 20 sati u prostorijama aikido kluba Donat.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...