Pred punim Baldekinom Zadar slavio nad Šibenikom rezultatom 72-92

U derbiju 23. kola HT Premijer lige igranom pred punim Baldekinom Zadar je slavio nad Šibenikom rezultatom 72-92. Momčad Aramisa Naglića od početka je zagospodarila reketom zahvaljujući čemu je lakše nego se očekivalo došla do nove, 20. pobjede, i ostala na čelu domaćeg prvenstva.

Iako je dalmatinski derbi imao krvavu uvertiru koju je uzrokovala tučnjava mladića pogrešnih životnih usmjerenja koji se pokušavaju sakriti pod krinkom navijača, događanja na parketu su protekla u duhu fer i korektne, sportske, borbe. Iskusni su gosti na krilima unutarnje linije bolje otvorili susret i natjerali domaćeg trenera Vladimira Anzulovića na ranu minutu odmora. Prošlogodišnji „Šibenčanin“ Ive Ivanov odveo je svoju momčad na plus sedam (6-13) na isteku šeste minute, no domaćini su se ubrzo probudili, ili bolje rečeno smirili, te su serijom 9-2 vratili stvari na početak (15-15). Kod ‘Građana’ je bila primjetna nervoza u prvim minutama, čemu svjedoči i rano iskorišteni bonus, ali još više šut za tri poena koji je bio na vrlo loših 11 posto (1-9) nakon prve četvrtine. Ipak, nije to previše koštalo momke iz Krešimirovog grada pa se u drugu dionicu ušlo s otvorenih 15-20.

A tada se probudio Steven Gray. Ubojiti je Amerikanac ubacio sedam poena u nešto više od tri minute i odveo svoju momčad nadomak dvoznamenkaste razlike (20-29). No, pravi je problem bio pod koševima. Šibenčani nisu pronalazili načina da zaustave svog donedavnog suigrača Ivu Ivanova, ali ni da zatvore skok, pa su gosti u jednom trenutku imali dvostruko više uhvaćenih lopti (10-20) što je rezultiralo odvajanjem na plus 12 (32-44) uoči odlaska na poluvrijeme.

Domaćinima je prijeko potreban impuls stigao iz neočekivanog izvora. Mladi Pavao Paić povezao je dvije trice i zakotrljao svoju momčad koja je počela igrati bolje. Šibenčani su, prevođeni vlastitim snagama, u manje od pet minuta prepolovili zaostatak, a posebno su dojmljive bile obrambene reakcije koje su prethodile zakucavanju Tomislava Gabrića za 46-52. Naime, Građani su u samo nekoliko sekundi dvaput darovali „banane“ Zadranima i, činilo se, okrenuli vodu na svoj mlin. No, i dalje nisu imali rješenja za raspoloženog Ivanova koji je s osam uzastopnih koševa držao svoju momčad u mirnim morima pa se u odlučujuću dionicu ušlo s plus devet za momčad iz Donatovog grada (57-66).

Razigrala se šibenska mladost koja je ubacila 31 od prva 33 poena svoje momčadi u nastavku, no gosti su odgovorili s tri vezane trice i u samo 58 sekundi odbili opasan nalet Anzulovićevih trupa koje su u 32. minuti prišle na samo minus pet (61-66). Borili su se ‘Građani’ do samoga kraja, no bez kontrole skoka i s vrlo lošim šutom za tri poena nisu mogli doći do pobjede koja bi ih digla na treće mjesto. Kada se raspoloženim Ivanovu i Grayju priključio Luka Božić Zadrani su otišli na plus 20 (68-88) nakon čega su mirno priveli susret kraju.

Goste su do nove pobjede predvodili izvrsni Ive Ivanov koji je zabio 31 koš, čemu je dodao i šest uhvaćenih lopti, te Stephen Gray sa 17 poena, a već standardno raznovrsnu partiju je odigrao Luka Božić koji je ubacio deset koševa, uhvatio pet skokova i podijelio sedam asistencija, dok su najefikasniji u domaćim redovima bili Pavao Paić s 20 i Krešimir Radovčić s 15 poena, prenosi basketball.hr 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...