Prirodoslovno-grafička škola; Otvorena izložba fotografije s temom „Stvaranje“

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U Kazalištu lutaka u Zadru otvorena je nagradna izložba fotografije s temom „Stvaranje“ u organizaciji Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole. Izložba je u sklopu i  proslave Dana Županije, a bit će otvorena tjedan dana.

Izložbu je svečano otvorio ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin, a Ivan Šimunić pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport podjelio je nagrade  učenicima koji su napravili najbolje radove u svojim kategorijama pred ostalim učenicima, mentorima, profesorima, ravnateljima i roditeljima. Ravnatelj Tomislav Grbin prigodnao je održao kratki govor:

„Tomaso Burato 1873 godine je imao atelje u Zadru i bio je svijetska klasa u fotografiji, a Braća Brkan su dobili titulu ekselencije fotografije 1967. Zvonko Kucelin je tu titulu zavrijedio prošle godine. Dakle to je jaka tradicija koja nam je ponos, ali i obveza odgajati mlade fotografe i raditi ustrajno. Kvalitetu proizašlu iz tradicije lako je održavati ali je teško započeti iz početka ako se prekine. Zato su ovakve izložbe nužna potreba.“

Na natječaju su sudjelovali učenici pet osnovnih škola (OŠ Nikole Tesle iz Gračaca, O.Š Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje te O.Š. Krune Krstića iz Zadra ) i srednjih škola (Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, Gimnazije Vladimira Nazora, Škole primjenjene umjetnosti i dizajna te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.

Na natječaj je pristiglo ukupno 132 rada, a sudjelovali su osam osnovaca sa 20 radova u svojoj kategoriji i 43 srednjoškolca sa 112 radova koje je postavila Martina Perić, prof. zajedno s učenicima Prirodoslovno-grafičke škole.

Prosudbeno povjerenstvo koje je ocjenilo radove dolazi iz redova profesionalaca fotografa Zadarskog lista.

Nagrađeni učenici dobili su simbolične novčane nagrade a to su:

1. Igor Kalinić, O.Š. Nikola Tesla Gračac

2. i 3. Nina Mravinac, O.Š. Šime Budinića Zadar, mentorica Jadranka Čikić

1. Iva Stipić, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar, mentorica: Zrinka Zimonjić

2. Emanuela Škara, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar, mentorica: Zrinka Zimonjić

3. Klara Gospić, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, mentorica: Katja Vladičić

Prigodni dio program za izložbu pripremili su učenici iz nekoliko srednjih škola pod mentorstvom profesora Ivice Antića iz Prirodoslovno-grafičke škole. Skladbu na violini izvela je Tena Milinčić iz Gimnazije Vladimira Nazora, a pjesmom su nas počastili Carmen Jurić i Laura Tršić i Dorjan Dukić iz Prirodoslovno-grafičke te Mateo Horvat iz Škole primjenjene umjetnosti i dizajna.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar