Protiv šefa HDZ-a i Davor Lončar; Načelnik Poličnika neće podržati ratifikaciju Istanbulske

Na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a objelodanjeno je koji će od zastupnika vladajućeg kluba glasati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Kako javlja Dnevnik.hr, protiv su se izjasnili zastupnici Davor Lončar, Ivan Ćelić, Ivan Šipić, Miroslav Tuđman, Petar Škorić, Stevo Culej, Miro Kovač i Ivica Mišić.

Otprije je poznato da će protiv ratifikacije glasovati i zastupnici Davor Ivo Stier te Milijan Brkić, a u utorak navečer je na sastanku kluba zastupnika HDZ-a zastupnik Hrvoje Zekanović iz Hrasta poručio kako neće glasovati za ratifikaciju istanbulske konvencije te da napušta klub zastupnika HDZ-a i vladajuću koaliciju.

Inače, prije početka sastanka Kluba u utorak u večernjim satima u zgradi Hrvatskog sabora Miroslav Tuđman je rekao da u njegovom slučaju nema “novih argumenta da bi mogao vjerovati da se ta odluka može promijeniti”.

“Mislim da se jedan krug zastupnika izjasnio da neće glasovati, pa prema tome premijer mora s tim računati”, uzvratio je Tuđman na upit je li nerealno očekivanje premijera Andreja Plenkovića da svi zastupnici glasuju za ratifikaciju.

Na sjednici Kluba su bili i članovi Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem, kao i najglasniji protivnik ratifikacije Istanbulske, politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier.

Premijer Andrej Plenković nije u utorak navečer, nakon sastanka Kluba, komentirao protivljenje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) ratifikaciji Istanbulske konvencije, te njen poziv zastupnicima da se izjasne protiv ratifikacije tog dokumenta koji, tvrdi HBK, svojim sadržajem otvara puno nedoumica i nejesnoća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...