Samouvjereni Miočić o borbi s Cormierom: “Bit će to vatromet, jedva čekam!”

Spektakularan UFC održan je u Arizoni u gradu Glendaleu. U glavnoj borbi večeri Dustin Poirier slavio je u četvrtoj rundi tehničkim nokautom protiv Justina Gaethjea. Bio je to, kao što se i očekivalo, pravi rat u oktogonu bez previše taktike. A Stipe Miočić i Danijel Cormier su odradili paralelni intervju i najavili svoj okršaj 7. srpnja u Las Vegasu.

Burno je 19 tisuća navijača u Glendale Areni dočekalo i pozdravilo svog junaka Justina Gaethjea. No, čovjek koji je jamac bespoštedne borbe nakon sjajnog debija u UFC-u već je u drugom meču zaredom potpisao poraz, donosi dnevnik.hr.

Istina, protiv samog vrha kategorije. Dustin Poirier je s pravom pokazao zašto ga Dana White vidi kao potencijalnog izazivača za Khabiba Nurmagomedova. Nakon sjajne tri runde u kojima su ispalili gotovo 600 udaraca u četvrtoj je Gaethje pokleknuo, a Poirier upisao 23. pobjedu u karijeri. U posljednje četiri borbe Poirier je tri puta uzeo bonus za izvedbu večeri.

“Znam da ste me izviždali prije borbe i za vrijeme borbe. Idemo, dajte podršku meni i Justinu. Ostavili smo sve u oktogonu. Arizona, imate sjajnog ratnika. Taj bi tip umro u kavezu da sudac nije zaustavio borbu. Nikada ne odustaje i poštujem ga 100 posto”, poručio je Poirier.

Nažalost karijera Carlosa Condita krenula je stramputicom prema dolje. Čovjek koji je svojedobno bio privremeni prvak velter kategorije upisao je četvrti poraz zaredom. Nakon prave parteraške šahovske bitke protiv Brazilca Alexa Oliveire u drugoj je rundi pokleknuo gušenjem. Osma je to pobjeda brazilskog kauboja u UFC-u.

Cormier želi mjesto u povijesti, ali…

Daniel Cormier i Stipe Miočić odradili su trenerski dio u ultimate fighter showu. Nije tu bilo razbacivanja prijetnjama, nego veliki respekt dva prvaka koja su odradila i kraći intervju nakon svega.

“Ovo je borba, a ja se volim boriti. To je ono što radim to je ono za što sam se prijavio. Borbe su zabavne. Bit će zabavno 7. srpnja. Imam nešto što on želi i neće to dobiti”, izjavio je Miočić.

“Znate što ovo znači za mene. Želim postati prvak u dvije kategorije. Želim svoje mjesto u povijesti, a koji je bolji način da to napravim nego da pobijedim Stipu Miočića. Ako ga smatraju najboljim teškašem u povijesti, to je veći izazov za mene da ga pobijedim”, smatra Cormier.

Jedno od glavnih pitanja za Stipu je može li odgovoriti na Cormierovo hrvanje.

“On je nevjerojatan hrvač, sjajan atleta. Borio se sa svima i već je bio u teškoj kategoriji. Ovo nije lagana borba, nikada nije. 7. srpnja će biti vatromet. Jedva čekam.”

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...