Slavica nakon oslobađajuće presude: “Istraga je od prvog dana vođena u krivom smjeru”

U ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru Dražen Slavica danas je po drugi put oslobođen svih optužbi za kornatsku tragediju u kojoj je 30. kolovoza 2007. godine živote izgubilo 12 vatrogasaca.

Kako je rekao tijekom višestanog obrazlaganja presude predsjednik sudskog vijeća, Boris Radman, ničim nije dokazano da je počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret, a kako je dodao, radi se o jednoj od najvećih tragedija u novijoj hrvatskoj povijesti. Izricanje presude pratilo je samo dvoje roditelja stradalih vatrogasaca.

Nakon izlaska iz sudnice, Slavica se osvrnuo na oslobađajuću presudu i na stanje u vatrogasnom sustavu u Hrvatskoj.

– Sutra ću vjerojatno biti svjesniji svega, a ipak se radi o nepravomoćnoj presudi pa treba pričekati. Potrebno je mijenjati vatrogasni sustav, a istraga je od prvog dana vođena u krivom smjeru, odnosno, samo u smjeru inkriminacije mojih ljudi.

Kako je rekao, bilo je teško izdržavati sve ovo dugi niz godina, a od Vrhovnog suda očekuje potvrdu oslobađajuće presude.

– Tužiteljstvu sam godinama bio državni neprijatelj jer ste i sami vidjeli tijekom ovih 11 godina što mi se sve stavljalo na teret, rekao je Slavica. Na novinarsko pitanje o njegovom zdravstvenom stanju rekao je da mu još uvijek zdravlje nije narušeno te da još uvijek ima licencu kojom udovoljava poslovima vatrogasaca.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...