“Smijeh slobode” u Zadru; O Feralu se i dalje govori, piše, i dalje je relevantan…

“Smijeh slobode” u Zadru zakazan je za srijedu, 18. travnja u 18 sati.

O Feralu se pak otkako ga nema i dalje govori, i dalje se piše, i dalje je relevantan, te na koncu, umjesto da nestane, on stoji kao dokument jednoga vremena koje nikako ne prestaje.

Feral Tribune je tijekom svojeg trajanja bio kontinuirani komentator političkih, društvenih, gospodarskih i kulturnih zbivanja u Hrvatskoj. Istovremeno je bio bespoštedni demistifikator državotvornih ideologema, savjesni izvjestitelj ratnih zbivanja, denuncijator kriminogenih radnji u procesima privatizacije i uopće tranzicije te neprikosnoveni satiričar malformacija našeg društva.

Feralovci su dokazali da su neprikosnoveni predstavljači rableovštine te potvrdili riječi Waltera Benjamina, prema kojemu „Nema boljeg ishodišta mišljenju od smijeha“.

Na susretu će biti predstavljeno četvrto izdanje knjige “Smijeh slobode”, posvećeno nedavno preminulom Predragu Luciću. Knjiga će ovaj put izaći na čak 720 stranica, a osim kazala u kojem se nalazi više od 500 imena, tu će se naći i ponešto novog materijala.

Na promociji će biti autor knjige Boris Pavelić, izdavač Dragan Ogurlić, i Vladimir Matijanić, novinar i jedan od urednika Ferala. Moderira Želimir Periš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...